Şenol Güneş'i yaralayan zanlı ve 2 kişi tutuklandı

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynan maç, çıkan olaylar sebebiyle yarıda kalmıştı.
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynan maç, çıkan olaylar sebebiyle yarıda kalmıştı.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında çıkan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Şenol Güneş’i yaralayan S.D.’nin de aralarında bulunan 3 şüpheli tutuklandı 2 kişi serbest bırakıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin "silahla yaralama", "müsabaka alanına yasak madde sokma ve seyircilere temin etme" ve "müsabaka alanında yanıcı, yakıcı madde kullanma" suçlarından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, Basın ve Spor Suçları Soruşturma Bürosu'nca, eylemlere karıştığı belirlenen 4'ü çocuk 62 kişi hakkında işlem yapıldı.

Bunlardan 53'ü gözaltına alınırken, 5'inin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılırken, 47 şüpheliden 25'i adliyeye sevk edildi.

Bu arada 4 çocuk hakkındaki soruşturmanın ayrı yürütüldüğü belirtildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Derbi olaylarına ilişkin tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen ve aralarında Şenol Güneş’i yaralayan S.D.’nin de bulunduğu 5 şüpheliden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"SİLAHLA KASTEN YARALAMA" SUÇUNDAN TUTUKLAMA İSTEMİ

Savcılık ifadelerini aldığı 25 şüpheliden aralarında Şenol Güneş'in yaralanmasına sebebiyet veren S.D'nin de bulunduğu 5'ini, "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanması, 15'ini de "yasak madde kullanarak müsabaka düzenini bozma" suçundan adli kontrol tedbirlerinin uygulanması talebiyle hakimliğe sevk ettiği öğrenildi.

15 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Ziraat Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasında çıkan olaylara ilişkin soruşturmada, 15 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.