Sergen Yalçın ilk kez konuştu

Sergen Yalçın, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu
Sergen Yalçın, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş ile lig ve kupa şampiyonluğu yaşayan Sergen Yalçın, bu sezon kötü gidişat nedeniyle görevden ayrılmıştı. Siyah beyazlıların efsane ismi, bu ayrılıktan sonra ilk kez konuştu. Sergen Yalçın, Türkiye'de teknik direktörlük yapmanın her geçen gün zorlaştığına dikkati çekti.

Milliyet'e konuşan Sergen Yalçın, şu an dinlenme aşamasında olduğunu, daha sonra teknik direktörlüğe devam edeceğini açıkladı.

"Benim işim teknik direktörlük" diyen Yalçın, "İşimi devam ettirmek zorundayım. İşimiz kolay mı? Elbette değil. Maalesef Türkiye’de teknik adamların bir kulüpteki kariyeri çok uzun sürmüyor" şeklinde konuştu.

Kaderlerinin skorlara bağlı olduğunun altını çizen 49 yaşındaki teknik adam, "Ayrılmayı hiç istemezdim fakat yaşanan gelişmeler bizi mecburi bir ayrılığa götürdü.

Üzüldüğüm tek nokta Beşiktaş taraftarına verdiğim sözü tutamadım. Beni Beşiktaş’a taraftar getirdi. Onlara söz vermiştim fakat gelinen durum bu ayrılığa neden oldu. Taraftardan isteğim bana haklarını helal etsinler." dedi.

Sergen Yalçın, geçtiğimiz sezon Beşiktaş ile Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.
Sergen Yalçın, geçtiğimiz sezon Beşiktaş ile Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

"Bizi çok kolay harcıyorlar"

Sergen Yalçın, Türk futbolunda çok kolay teknik direktör harcandığını vurguladı. Fatih Terim örneğini veren Yalçın, "Türkiye, teknik adamlar için en zorlu ülkelerden biri.

Çok kolay insan harcanabiliyor burada. Çok çabuk insan tüketiyoruz ve şartlar, teknik adamlar için gün geçtikçe zorlaşıyor. En son Fatih Terim ayrılmak zorunda kaldı. Fatih Terim gibi bir teknik adamın bile kredisi yoksa, siz düşünün gerisini. Bu şartlar altında çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

  • Gelecekle ilgili henüz bir plan yapmadığını belirten Sergen Yalçın, Beşiktaş taraftarına da bir mesaj gönderdi. Yalçın, "Beşiktaş’ın hep iyi olmasını diliyorum. Taraftarlar ve camia bu takıma destek vermeye devam etsinler." şeklinde konuştu.

Kaynak: Milliyet