Sevgi Yalçın maç başına kazandığı ücreti açıkladı

Sevgi Yalçın'ın maç başına kazandığı ücret belli oldu
Sevgi Yalçın'ın maç başına kazandığı ücret belli oldu

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Galatasaray Adanaspor maçı sırasında saha komiseri Sevgi Yalçın ise sosyal medyada günün konusu olmuştu. Sevgi Yalçın’ın kazandığı ücret ise ortaya çıktı.

Hayalinin kaleci olmak olduğunu söyleyen Yalçın, "1989’da Futbol Hakemler Derneği’nde yönetici asistanlığı yapmaya başladım. 11 yıl sonra ’Hakem ol’ teklifi geldi ancak kısa şort giyemeyeceğim için kabul edemedim. Cüneyt Çakır’la toprak sahada maça çıktım. Arda Turan amatörde oynarken maçında görev yaptım" diyor.

Maç sırasında oyuncuları ve yöneticileri kadın oldukları için susturabildiklerini belirten Yalçın, "Her zaman iki takıma şeker ve çikolata alırım. Hakemlere de maç sonrası yemeleri için zeytinyağlı dolma ve börek yaparım. Bazı taraftarlar ’Teyze git evine yemeğini yap’ kafasında, bazıları ise çok destekliyor" diye konuşuyor.

Onlar İstanbul’da oynanan amatör ve Süper Lig maçlarının kadın saha komiserleri.

Türk futbolunun Arda Turan, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Erdem Bayık gibi başarılı ve ünlü isimleriyle toprak sahalarda görev yapmış, taraftarın ve oyuncuların ’Sevgi’ ve ’Enise’ annesi.

62 yaşındaki Sevgi Yalçın, Türkiye’nin ilk saha komiseri kadın.

Habertürk’te yer alan habere göre bu mesleği tam 25 yıldır icra etse de biz onu, geçen hafta oynanan Adanaspor- Galatasaray maçında, oyuncu değişikliği ve uzatma sürelerinin gösterildiği anlarda, saha kenarındaki tabelalı görüntüsüyle tanıdık.

Sevgi Yalçın’ın 90 dakikada kazandığı para sadece 25 lira.