Sivasspor zirvede tek başına!

Sivassspor 32 gol ile ligin en fazla gol atan takımı konumunda.
Sivassspor 32 gol ile ligin en fazla gol atan takımı konumunda.

Süper Lig'de lider konumda bulunan Sivasspor üst üste 7 maç kazandığı gibi sahasında da müthiş bir performans sergiliyor. Rıza Çalımbay yönetimindeki takım geride kalan 8 iç saha maçında yenilgisiz 22 puan topladı ve son yıllarda şampiyon olan takımların iç saha ortalamasına ulaştı hatta bazılarını geçti.

Süper Lig’de lider Demir Grup Sivasspor, sahasında konuk ettiği Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup ederek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. Kırmızı-beyazlılar bu galibiyetle ligde puanını 33’e yükseltti ve galibiyet serisini 7 maça çıkararak kulüp rekorunu geliştirmeye devam etti.

Sivasspor 15 karşılaşmada 33 puan topladı.
Sivasspor 15 karşılaşmada 33 puan topladı.

Sivasspor’a 3-1 mağlup olarak yara alan Fenerbahçe ise deplasmanda oynadığı bir maçtan daha boynu bükük ayrıldı. Sarı-lacivertliler Süper Lig’de deplasmanda oynadığı son 4 deplasmandan maçında galibiyetle tanışamadı.

Beşiktaş'ın serisini Yeni Malatyaspor bitirdi

Süper Lig’de son 8 maçtır mağlup olmayan, 6 maçtır da galibiyet serisine sahip Beşiktaş sahasında konuk ettiği BtcTurk Yeni Malatyaspor’a 2-0 kaybetti ve haftanın sürpriz sonuçlarından birine imza attı.

Beşiktaş 8 maçlık yenilmezlik serisini Yeni Malatyaspor maçı ile kaybetti.
Beşiktaş 8 maçlık yenilmezlik serisini Yeni Malatyaspor maçı ile kaybetti.

Siyah-beyazlılar aldığı bu yenilgi ile ligde 8 maç sonra mağlubiyet ile tanışmış oldu. Beşiktaş’ı deplasmanda mağlup ederek büyük bir sürprize imza atan Malatya ekibi ise ligde 5 maç sonra galibiyet aldı.

Galatasaray 10 kişi Ankaragücü'nü yenemedi

Süper Lig’de gösterdiği kötü futbol ve skorlar nedeniyle beklentilerin uzağında kalan Galatasaray, sahasında ağırladığı MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı ve haftanın en büyük sürprizlerinden birine imza attı.

Galatasaray 24 puanla 6. sırada bulunuyor.
Galatasaray 24 puanla 6. sırada bulunuyor.

Sarı kırmızılılar 2-0 öne geçtiği mücadelede rakibi 10 kişi kalmasına rağmen müsabakadan 3 puan çıkartamadı. Galatasaray, 88 ve 90+1’inci dakikalarda peş peşe yediği gollerle büyük bir şok yaşadı.

Trabzonspor'u Rodallega yıktı

Sürprizlerin damga vurduğu 15’inci haftada bir sürpriz sonucu da Trabzonspor yaşadı. Bordo mavililer sahasında konuk ettiği Yukatel Denizlispor karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve müsabakadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Trabzonspor bu sezon sahasında 2. kez mağlup oldu.
Trabzonspor bu sezon sahasında 2. kez mağlup oldu.

Karşılaşmada, Trabzonspor’un eski golcüsü Rodallega, bordo mavililerin kalesine gönderdiği 2 golle galibiyette büyük rol oynadı. Bordo mavililer, sahasında aldığı bu mağlubiyetle şampiyonluk yolundaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada fırsat tepmiş oldu.

Başakşehir de kervana katıldı

Süper Lig’de şampiyonluk adayı takımlardan Medipol Başakşehir de sahasında İttifak Holding Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı ve sürpriz sonuç alan takımların arasına adını yazdırdı.

Medipol Başakşehir 13 maçtır kaybetmiyor.
Medipol Başakşehir 13 maçtır kaybetmiyor.

İstanbul ekibi bu beraberlik ile ligdeki yenilmezlik serisini ise 13 maça çıkardı. Ligde son 7 maçtır galibiyet ile tanışamayan Konya ekibi ise zorlu deplasmandan bir puan çıkarmayı başardı.