Sosa futbolseverlerden ricada bulundu

​Sosa futbolseverlerden ricada bulundu
​Sosa futbolseverlerden ricada bulundu

Trabzonspor'un başarılı futbolcusu Sosa, Beşiktaş'tan ayrıldığı dönemde hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi. Bordo-mavili oyuncunun, futbolseverlerden de bir ricada bulundu.

Sosa, Beşiktaş’tan ayrıldığı dönemde hakkında çıkan haberlere tepki gösterip, “Türk halkından ricam, bana saygı göstermeleri ve sadece benim sözlerime inanmaları. Türkiye için, asla ‘terör ülkesi’ demedim” ifadelerini kullandı.

Sosa hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi.
Sosa hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Fanatik’e konuşan Sosa, “Türkiye’ye gelmeden önceki süreçte uzun süre gerek internette, gerek sosyal medyada benim ve ailemin mutsuz olduğu yönünde şeyler ortaya atıldı. Taraftarımızdan tek istediğim benim söylediğim şeyleri dinlemeleri, çünkü çok fazla röportaj veren biri değilim. Genelde saha içinde konuşmaya çalışıyorum. Ama dışarıda benim ya da ailemin söylemediği gerçekle alakası olmayan şeyler yazılıyor. İnsanlar da bunları gerçekmiş gibi kabul ediyor, sonra beni eleştirmeye başlıyor. Buraya kulübün projelerini ve başkana verdiğim sözleri gerçekleştirmeye geldim” dedi.

‘Eşim değil ailem’

Sosa, “Bana konuşma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bunları anlatma fırsatım olmamıştı. Şunun da iyi bilinmesini istiyorum, Beşiktaş’tan ayrıldığım zaman, ayrılışımın sebebini anlatmıştım. Ama ben ne zaman ailem diye bahsetsem insanlar eşim diye algılıyor. Benim ailemden kastım; kardeşlerim, abilerim, ablalarım, annem, babam, eşim ve çocuklarım. Dolasıyla hepsinin görüşünü alıp karar alıyorum. Oradan ayrılma kararını da ben almıştım ama aileme de danışmıştım” diye konuştu.

‘Terör’ü ağzıma almadım’

Başarılı futbolcu, “Sanki ben Türkiye’ye ‘terör ülkesi’ demişim gibi konuşuldu. Ben asla böyle bir şey demedim. Desem zaten burada olmazdım. Her seferinde internetten okuduğum kadarıyla insanlar benim ayrılmamın sebebini eşimin zorlaması olarak nitelendiriyor. Bu konu beni rahatsız ediyor. Türk halkından ricam, bana saygı göstermeleri ve sadece benim söylediğim sözlere inanmaları” dedi.