Superclasio bir kez daha ertelendi

River Plate taraftarları polis koridorunda yürüyor.
River Plate taraftarları polis koridorunda yürüyor.

Conmebol Başkanı Alejandro Dominguez, River Plate – Boca Juniors maçının ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. Yaşanan olaylar sebebiyle bir türlü oynanamayan müsabakanın yeni tarih ve saati ise henüz açıklanmadı.

Güney Amerika futbolunun en önemli kulüp organizasyonu Copa Libertadores finalinde 2-2 sona eren ilk maçın rövanşında River Plate ile Boca Juniors'ın karşılaşacağı maç yaşanan olaylar sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Normal fikstür kapsamında Cumartesi akşamı TSİ 23.00’da oynanması gereken karşılaşma, Boca Juniors takım otobüsüne yapılan saldırının ardından önce 24.00’a, ardından 01.15’e ve son olarak Pazar akşamı 23.00’a ertelenmişti. Ancak konuk takımın yaptığı başvuru neticesinde maç tamamen ileri bir tarihe ertelendi.

River Plate taraftarı polis şeridinin önünde tezahüratlarda bulunuyor.
River Plate taraftarı polis şeridinin önünde tezahüratlarda bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CONMEBOL Başkanı Alejandro Dominguez, karşılaşmanın oynanması için uygun şartların oluşmadığını söyledi. Her iki takımın eşit şartlarda mücadele etmesine öncelik verdiklerini ifade eden Dominguez, alınan kararın herhangi bir cezai yaptırım içermediğinin altını çizdi.

  • “Şartlar uygun değil. Maçın iki takımın da eşit şartlara sahip olduğu durumda oynanmasını istiyoruz. Bu bir cezalandırma değil, sadece erteleme.”

NELER OLMUŞTU?

Güney Amerika futbolunun en önemli kulüp organizasyonu Copa Libertadores finalinde 2-2 sona eren ilk maçın rövanşında River Plate ile Boca Juniors'ın karşılaşacağı maç öncesinde şehir savaş alanına dönmüştü.

Konuk takım Boca Juniors kafilesini taşıyan takım otobüsü, Estadio Monumental girişinde River Plate taraftarının taşlı saldırısına uğramıştı. Bu esnada takım otobüsüne biber gazı atıldığı da belirtilirken güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığı öne sürülmüştü.

Pablo Pérez'in yüzündeki şişlikler gözden kaçmıyor.n
Pablo Pérez'in yüzündeki şişlikler gözden kaçmıyor.n

Pablo Pérez vücudunda da yer yer kesikler bulunuyor.n
Pablo Pérez vücudunda da yer yer kesikler bulunuyor.n

TNT Sports'un haberine göre Boca Juniors forması giyen oyunculardan Pablo Perez, kırılan cam parçaları nedeniyle gözünden yaralandı ve sağlık merkezine götürülmüştü.

Yayınladığı açıklamayla oynayamayacak derece olan birçok oyuncusu olduğunu belirten Boca Juniors, Pablo Perez'in yanısıra Almendra, Gago, Tevez, Benedetto ve Abila'nın gazdan çok fazla etkilendiğini ve biber gazının polis tarafından atılmış olabileceğini iddia etmişti.