Süperman çocuk Phelps'i geçti

Clark Kent
Clark Kent

Tüm zamanların en iyi yüzücüsü olarak kabul edilen Michael Phelps'in, uzun süre kırılamayan rekoru henüz 10 yaşındaki Clark Kent adındaki çocuk tarafından, Apuada düzenlenen bir şampiyona da kırılıyor.

Clark Kent denildiğinde aklımıza hemen Süperman gelse de artık bu değişecek gibi gözüküyor. Henüz 10 yaşında olan Kent, 7 altın madalya kazanarak rekorları alt üst etmeyi başaran bir yüzücü. Amerikalı olan Clark Kent, tüm zamanların en iyi olimpiyat yüzücüsü kabul edilen Michael Phelpls'in 23 yıllık rekorunu kırdı.

ABD Kaliforniya'da düzenlenen Far Western Long Course Şampiyonası'nda, Monterey Country Aquatic Takımı adına yarışan 10 yaşındaki Clark Kent adlı çocuk, 100 metre kelebek kategorisinde 1 dakika 9 saniye ve 38 saliselik derece elde ederek rekor kırmayı başardı.

Michael Phelps'in 23 sene önce elde ettiği rekoru yaklaşık 1 saniye geliştiren genç yüzücü, bu başarısıyla bir anda dünya gündemine oturdu. Clark Kent Apuada katıldığı bu turnuvada toplamda 7 altın madalya kazandı. En iyi yüzücü olarak kabul edilen Phelps'in, bugüne kadar 28 olimpiyat madalyası bulunuyor.

10 yaşındaki yüzücü, gözünü şimdiden yaz olimpiyatlarına dikmiş durumda. Phelps de, ilk olimpiyat yarışına katıldığında 15 yaşındaydı.