Tartışma VAR: Cüneyt Çakır’ın kararına 6 otorite yorumu

Cüney Çakır, Türkiye'de ilk defa VAR sistemini kullandı.
Cüney Çakır, Türkiye'de ilk defa VAR sistemini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa final maçında lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası kazananı Akshisarspor karşı karşıya geldi. Türkiye'de ilk defa bir pozisyonda VAR uygulaması kullanıldı. Cüney Çakır'ın verdiği karar ünlü yorumcuları ikiye böldü.

TFF Süper Kupa final maçında lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası kazananı Akhisarspor karşı karşıya geldi.

Yeni Konya Stadyumu'nda oynanan mücadelenin 43. dakikasında Akhisarsporlu defans oyuncusu Dany'nin, Rodrigues'e yaptığı müdahale sonrasında Galatasaraylı oyuncu yerde kaldı.

Hakem Cüneyt Çakır, pozisyonu faul olarak değerlendirdi ve Dany'e sarı kart gösterdi. Sarı kırmızılı oyuncuların kırmızı kart itirazlarından sonra pozisyonu izleme kararı aldı.

Galatasaraylı oyuncuların kırmızı kart kararı beklediği pozisyon.
Galatasaraylı oyuncuların kırmızı kart kararı beklediği pozisyon.

Böylece Türkiye'de bu sene uygulamaya geçen VAR sistemi, ilk defa bir maçta kullanılmış oldu. Cüneyt Çakır pozisyonu izledikten sonra sahaya döndü fakat kararını değiştirmedi.

Çakır'ın vermiş olduğu karar futbol camiasını ikiye böldü. Ünlü futbol yorumcusu Mehmet Demirkol,

Vrsajevic'in Rodrigues'e yetişme ihtimalinin olmadığını söylerken, yayıncı kuruluş yorumcusu Serkan Akkoyun ise, o pozisyonda Rodrigues'e yetişecek oyuncu yok savunmasını doğru bulmadığını, hakem kararı 'yetişebilir' olabileceğini vurguladı.

🤔 #SözSende | Cüneyt Çakır'ın sarı kart kararı sence doğru mu?

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()