Taylandlı erkek teknik direktör İran'da başörtüsü taktı!

​Taylandlı erkek teknik direktör İran'da başörtüsü taktı!
​Taylandlı erkek teknik direktör İran'da başörtüsü taktı!

İran’da Tayland kadınlar kabaddi milli takımının erkek teknik direktörü, maçı takip edebilmek içi başörtüsü taktı. Tüm dünyada yankılanan bu görüntünün sebebi ise Erkeklerin salona girişinin yasak olmasıydı.

İran'ın kuzeyindeki Gorgan kentinde geçen hafta düzenlenen Asya Kabaddi Turnuvası kapsamında takımının başında olmak isteyen erkek teknik direktör başörtüyle salona girebildi.

Taylandlı teknik adamın salondaki başörtülü resimleri İran’da tepkileri çekince açıklama yapmak zorunda kalan İran Kabaddi Federasyonu Başkanı Muhammed Rıza Maksudlu, Taylandlı hocanın, salona erkeklerin girmesinin yasak olması nedeniylekendi tercihiyle başörtüsüyle salona girdiğini açıkladı.

Görüntülerin medyaya yansımasının ardından konuşan Maksudlu bu olayın gündeme getirilmesi hakkında, "maksatlı ve organizasyona gölge düşürme amaçlı" olduğunu ileri sürdü.

KABADDİ NEDİR?

Menşei Hindistan’a dayanan ve Uzak Doğu'da yaygın şekilde oynanan kabaddi oyunu, bir oyuncunun rakip sahaya girip nefes almadan rakip oyunculara değmesi ve kendi sahasına geri dönmesi esasına dayanıyor.