Tosic: Türkiye benim ikinci vatanım

Beşiktaş, Tosic'ten 4,5 milyon avro bonservis kazandı.
Beşiktaş, Tosic'ten 4,5 milyon avro bonservis kazandı.

Beşiktaş formasını 3 sezon giymesinin ardından Çin'in Guangzhou Kulübüne transfer olan Sırp futbolcu Dusko Tosic, Türkiye ve Çin kariyerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası hazırlıklarını ülkesinde sürdüren Tosic, Beşiktaş günlerinden Çin'e transferine ve Türkiye'deki yaşamına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in gelişimine çok katkısı bulunduğunun altını çizen Tosic, yerli teknik adamın büyük bir insan ve iyi bir psikolog olduğunu anlattı.

"15 TEMMUZ VE MEŞHUR TANK FOTOĞRAFI"

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde tankın önünde dururken çekildiği fotoğrafla ilgili anısını paylaşan Tosic, o geceyi şöyle anlattı:

  • "Fotoğraf konusu ilginç bir hikaye. Beşiktaşlı futbolcularla ortak WhatsApp grubumuz vardı. Olayın yaşandığı akşam evden çıkmamamız gerektiği mesajı geldi. Bu benim için korkunç bir şey değildi. Zira biz Sırplar, geçmişte farklı durumlarla da karşılaşmıştık. Sokağa çıkmaktan korkmadım. Çıkınca tesadüfen evin önünde duran tanka rastladım. Etrafta çok insan vardı. Tankla fotoğraf çektirdim. Fotoğrafı eşime gönderdim. Kimseye göndermemesini söyledim ama o Twitter hesabından paylaştı. Çok öfkelenmiştim. Bu fotoğrafın kamuoyuna sızmasını istememiştim. Ama çok iyi oldu. Artık bana 'Tank Tosic' diyorlar."

Tosic, darbe girişiminin ardından birçok yabancı futbolcunun İstanbul'dan ayrıldığını söyleyerek, "Türkiye benim ikinci vatanım. Bu ülkeyi, insanlarını ve yaşam tarzlarını seviyorum. Sadece sokağa çıkıp tankla fotoğraf çektirdim. Yaptığım şey büyük bir şey değildi, ama taraftar bunu çok değerli buldu. O fotoğraf iki yıl geçmesine rağmen hala konuşuluyor" ifadelerini kullandı.

"BENİ ÇİN'E GETİREN"

Beşiktaş'tan Çin'in Guangzhou Kulübü'ne transfer olan Tosic, siyah-beyazlı kulüpte iyi ve kötü birçok anısı olduğunu belirterek, "Başarılarımın çoğunu Beşiktaş'ta kazandım. 33 yaşındayım ve hem kendimi memnun etmeyi, hem de kulübüme kazandırmayı başardım. Bu transferden iki taraf da kazançlı çıktı." dedi.

  • Tosic, Çin'e "dinlenmeye gittiği" yönündeki değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını, farklı takımlardan teklifler almasına rağmen Guanzhou Kulübü'nü tercih etmesinde takımın başındaki Sırp teknik direktör Dragan Stojkovic'in etkili olduğunu dile getirdi.

Kendini hala çok dinç hissettiğini kaydeden Tosic, hedefinin Çin futbolunda da istikrarını korumak olduğunu söyledi.

New country, new club, new experience... FC Guangzhou R&F 🇨🇳

Dusko Tosic (@duskotosic)'in paylaştığı bir gönderi ()