Tosic'ten Şenol Güneş hakkında şok iddia

​Tosic'ten Şenol Güneş hakkında şok iddia
​Tosic'ten Şenol Güneş hakkında şok iddia

Beşiktaş'ın yıldızı Dusko Tosic, siyah-beyazlı takımın Süper Lig'de yaşadığı düşüşün sebebini acı bir şekilde itiraf etti.

Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esen Süper Lig'de ise 4. sırada bulunan Beşiktaş'ın yetenekli futbolcusu Dusko Tosic önemli açıklamalarda bulundu. Ülkesindeki Zurnal gazetesine konuşan siyah-beyazlı futbolcu, “Süper Lig’de bu sezon çok puan kaybettik çünkü Teknik Direktör Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde kadroda rotasyona gitti. Ancak buna da değdi. Çünkü şimdi Avrupa’da son 16, belki sonrasında çeyrek final oynayacağız” ifadelerini kullandı.

“İki ayrı takımız”

Tosic, Süper Lig'de yaşadıkların düşüşün sebebini açıkladı.
Tosic, Süper Lig'de yaşadıkların düşüşün sebebini açıkladı.

Skorer’in haberine göre; Beşiktaş’ın Sırp savunmacısı Dusko Tosic içinde bulunulan sezona ilişkin çarpıcı değerlendirmeler yaptı. UEFA Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig’de adeta iki farklı takım kimliğinde olmalarına ilişkin tespitler yapan Tosic, ligde beklentilerin altında kalmalarını rotasyona bağlarken, Avrupa’ya öncelik verdikleri itirafında bulundu.

“Güneş, rotasyona gitti”

Sırbistan’ın tek günlük spor gazetesi olan Zurnal’e konuşan Tosic, “Süper Lig’de bu sezon çok puan kaybettik çünkü Teknik Direktör Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde rotasyona gitti. Ancak buna da değdi. Çünkü şimdi Şampiyonlar Ligi’nde son 16, belki sonrasında çeyrek final oynayacağız. Ligde de puanları toplamaya başlıyoruz. Bahara kadar şampiyonluk yarışı yolunda ligde kontrolü ele geçiririz” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş’ın son 2 sezonda elde ettiği şampiyonluklarda ve Avrupa’daki başarılarda çok büyük pay sahibi olan Dusko Tosic her geçen sezon daha iyi duruma geldiğini de dile getirdi.

“2018’inde iyi geçmesini bekliyorum”

Teknik Direktör Şenol Güneş’in en fazla forma verdiği isimlerden olan 32 yaşındaki futbolcu, “2016’da şampiyon olduk, geçen sezon da bu unvanımızı koruduk. Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez gruptan çıkmayı da başardık. Sırbistan Milli Takımı’nda kadroya çağrıldım, forma giydim. Her şey benim açımdan 2017’nin 2016’dan iyi geçtiğini gösteriyor. Dolayısıyla 2018’in bunlardan da iyi geçmesini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“Söz verdim”

Bu sezon Süper Lig’de üç kez rakip fileleri havalandıran Dusko Tosic, Galatasaray derbisinde attığı şık gole özel bir parantez açtı. Dev maçta gol öncesi hislerine göre davrandığını ifade eden siyah-beyazlı futbolcu, “İleri çıkarken arkadaşlarıma gol atacağımı söyledim ve golümü atmayı başardım” dedi.