Tour de France’ı kazanan Froome hedefini açıkladı

Chris Froome ve oğlu.
Chris Froome ve oğlu.

Fransa Bisiklet Turu’nu kazanan Chris Froome gelecek yılla ilgili planlarını açıkladı.

Tour de France'ta üst üste üçüncü zaferini kazanan Chris Froome, son haftada gösterdiği güçlü performans sebebiyle Ağustos ayında başlayacak sezonun son Büyük Tur'u La Vuelta'ya katılmayı planladığını söyledi.

''Dinlenme sürecinden nasıl döneceğim, La Vuelta (İspanya Bisiklet Turu) antrenmanları için programımı şekillendirecek. Bu sezonki La Vuelta'ya gitmeyi en baştan beri planlıyorum ama 10 günlük dinlenme sürecinden sonraki fiziksel durumum önemli'' diyen Britanyalı bisikletçi, Tour-Vuelta dublesine göz kırptı.

Hedefi Lambot'nun rekoru

Uzun dönem planları hakkında konuşan Team Sky lideri, ''30'lu yaşlarımın sonuna kadar yarışmak ve sarı mayo için mücadele etmek istiyorum. Önümüzdeki 5 sene boyunca burada yer almak ve kazanmayı denemek istiyorum. Bunun kolay olmayacağını biliyorum. Bu seneki yarış oldukça yakın geçti ve önümüzdeki her sene daha da zor olacak. Çünkü kesinlikle yaşlanıyorum'' diyerek 1922 yılında 36 yaşındayken Tour'u kazanan Firmin Lambot'nun ''en yaşlı kazanan'' rekoruna göz dikti.

32 yaşındaki sporcu her Tour macerasında kariyeri için yeni şeyler öğrendiğinin de altını çizdi.

''Her yıl öğrendiklerimle bisikletçi olarak kendimi geliştiriyor ve daha rekabetçi bir sporcu oluyorum. Tırmanışlarım üzerine çalıştım, sprintlerde pozisyon alma üzerine çalıştım ama en çok taktiksel öğrenimlerim oldu. Umarım bunu geliştirmeyi sürdürürüm ve her sene sarı mayo mücadelesi verebilirim'' diyerek sözlerini noktaladı.

(Kaynak: eurosport.com)