Trabzonspor, Avrupa'da 133. maçına çıkıyor

Trabzonspor 3 maç sonunda 1 puan ile son sırada bulunuyor.
Trabzonspor 3 maç sonunda 1 puan ile son sırada bulunuyor.

Temsilcimiz Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi C Grubu dördüncü hafta maçında 7 Kasım Perşembe günü saat 20.55'te Rusya'nın Krasnodar takımına konuk olacak. Bordo-mavili ekipte, 7 isim sakatlıkları nedeniyle bu kritik mücadelede forma giyemeyecek.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda yarın deplasmanda Rusya'nın Krasnodar takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa arenasında 133. maçına çıkacak.

Gruptaki üç maçında sadece 1 puan alabilen temsilcimiz Trabzonspor, ilk galibiyetine ulaşma hedefiyle rakibinin karşısına çıkacak. Konuk Krasnodar ise ilk puanlarını Trabzonspor'u deplasmanda 2-0 yenerek elde etmişti. Bordo-mavili takım, Rusya deplasmanında rakibine kaybetmesi halinde üst tura çıkma şansını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya.

Anthony Nwakaeme UEFA Avrupa Ligi'nde 1 asist yaptı.
Anthony Nwakaeme UEFA Avrupa Ligi'nde 1 asist yaptı.

Bordo-mavili ekibimiz, geride kalan 3 maçta 2 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü. Sergey Matveyev ve öğrencileri ise grup müsabakalarında 3 gol atıp 7 gol yedi.

Trabzonspor'da 7 eksik

Abdülkadir Ömür, Abdulkadir Parmak, Ekuban, Onazi, Obi Mikel ve Sturridge'ten sakatlıkları nedeniyle yararlanamayan Trabzonspor'a, bir şok da Jose Sosa'dan geldi. Krasnodar karşılaşmasında riske edilmemesi kararlaştırılan Sosa, Rusya kafilesinden çıkarıldı.

"Karadeniz Fırtınası" Avrupa'da 133. kez esecek

Avrupa kupalarındaki 133. maçını oynayacak bordo-mavili takım, "Kupa 2"de ise 85. karşılaşmasına çıkacak. Bordo-mavililer, geride kalan 132 maçta 50 galibiyet ve 34 beraberlik aldı, 48 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı.

Alexander Sörloth UEFA Avrupa Ligi'nde 2 gol kaydetti.
Alexander Sörloth UEFA Avrupa Ligi'nde 2 gol kaydetti.

UEFA'da 85. maç

Trabzonspor, Krasnodar ile oynayacağı maçla UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi altında düzenlenen Avrupa'nın 2 numaralı kupasında 85. maçına çıkacak.

UEFA Kupası'nda ilk olarak 1982-1983 sezonunda Almanya'nın Kaiserslautern takımı ile eşleşen bordo-mavililer, bugüne dek oynadığı 84 maçın 33'ünde sahadan galibiyetle ayrıldı. 22 maçta berabere kalan Karadeniz ekibi, 29 maçta ise yenildi.

Bu maçlarda rakip fileleri 115 kez havalandıran Karadeniz ekibi, kalesinde 113 gol gördü.