Trabzonspor evinde farklı kazandı

Trabzonspor 284 hafta sonra lider oldu.
Trabzonspor 284 hafta sonra lider oldu.

Süper Lig'e verilen milli aranın ardından Trabzonspor 8. hafta maçında Gaziantep Futbol Kulübünü konuk etti. Bordo mavililer, 10 kişi maçı tamamlayan rakibini 4-1 mağlup ederek maç fazlalığıyla liderlik koltuğuna oturdu. Karadeniz fırtınasının yıldız ismi Sturridge bordo mavili forma ile ilk golünü kaydetti.

Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor, evinde Gaziantep Futbol Kulübü'nü konuk etti. Mücadeleyi Trabzonspor 4-1 kazandı. Bordo-mavililerin gollerini Daniel Sturridge, Alexander Sörloth, Jose Sosa ve Yusuf Sarı kaydetti. Konuk takımın tek golü ise Jefferson'dan geldi. Gaziantep'te Kayode 84. dakikada kırmızı kart gördü. Karadeniz temsilcisi puanını 15'e yükseltti.

Daniel Sturridge Trabzonspor formasıyla ilk golünü kaydetti.
Daniel Sturridge Trabzonspor formasıyla ilk golünü kaydetti.

Trabzonspor’un Arjantinli yıldızı Jose Sosa, Gaziantep FK karşısında yine fark yarattı. Fırtına’nın hücumlarını yönlendiren tecrübeli oyuncu, sık sık savunma arkasına attığı şık paslarla göz doldurdu. Sturridge’in attığı golün hazırlayıcısı olan 34 yaşındaki futbolcu, 75’te ise harika bir gole imza attı. Ceza sahası dışından çok sert ve falsolu vuran Sosa, kaleciYuri Lodygin’i avladı. Bu sezon ligdeki 2. golünü kaydeden Arjantinli süperstar, galibiyette büyük pay sahibi oldu.

Sosa, Süper Lig'de 2. golünü kaydetti
Sosa, Süper Lig'de 2. golünü kaydetti

284 hafta sonra ilk kez lider

Bordo-mavililer, en son 2010-11 sezonunun 29. haftasında lider olmuştu. Söz konusu dönemden sonra Trabzonspor, zirvede olma şansı bulmazken, bu hasretine 9 sezon üzerine sonra son verdi.