Türkiye bunu konuşuyor: Rodallega'dan ırkçılık iddiası!

Rodallega'dan ırkçılık iddiası
Rodallega'dan ırkçılık iddiası

Trabzonspor forması giyen Hugo Rodallega, Çorum Belediyespor maçında kendisine ırkçılık yapıldığını öne sürdürdü. Hugo Rodallega'nın açıklamalarının hedefindeki isim Yakup Kayış ise iddiaları net bir dille yalanladı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor forması giyen Hugo Rodallega, gündeme bomba gibi düşen bir ırkçılık iddiasında bulundu.

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçında Çorum Belediyespor ile karşılaşan bordo mavili ekipte, 63. dakikada topsuz alanda kırmızı kart gören Hugo Rodallega, rakibinin kendisine ırkçılık yaptığını öne sürdü.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Söz konusu pozisyonda kendisine ırkçılık yapıldığını ve bunu kabul edemediği içinden de kontrolünü kaybettiğini belirten Kolombiyalı golcü, gördüğü kırmızı kartın profesyonelliğe yakışmadığını da vurguladı.

Rodallega, “Çorum Belediyesporlu bir oyuncu bana ırkçılık yaptı. Hareketim profesyonel değildi, ancak ırkçılığı kabul edemem. O an incindim ve kontrolümü kaybettim.” İfadelerini kullandı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

YAKUP KAYIŞ'TAN HUGO RODALLEGA'DAN CEVAP GELDİ!

Hugo Rodallega’nın söz konusu ırkçılık iddialarının ardından A Spor’a telefonla bağlanan Yakup Kayış, bahsi geçen pozisyonda Kolombiyalı oyuncuya ırkçılık yapmadığını söyleyerek kendisini savundu.

İddiaları son derece sert bir dille yalanlayan Yakup Kayış, Trabzonspor ve Hugo Rodallega’ya dava açacağını da sözlerine ekledi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Yakup Kayış’ın açıklamalarının tamamı şu şekilde

  • "Rodallega'ya ve Trabzonspor camiasına yakışmadı. Dava açıyorum. Elhamdülillah müslümanım. Bizim dinimizde böyle bir şey yok. Asla böyle bir şey yapmadım. Rodallega bana İngilizce küfür etti. Rodallega kendisini kurtarmak istiyor. Trabzonspor forması altında bana eziyet edemez. Mahşerde hesaplaşacağım onunla."