Türkiye-Rusya maç yayınının perde arkasındaki kritik detay

TRT 1 Türkiye - Rusya maçı
TRT 1 Türkiye - Rusya maçı

Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi'ndeki ilk maçına çıktı. B Ligi 2. Grup'ta oynanan Türkiye - Rusya mücadelesi öncesinde UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimiz, Beşiktaş ve Başakşehir'in karşılaşmalarında ortaya çıkan yayın krizi tekrar yaşandı. 2. dakikada yayına giren TRT 1'de müsabakanın anlatımını yapan Erdoğan Arıkan, krizin perde arkasını yayın esnasında açıkladı.

UEFA'nın çiçeği burnunda organizasyonu UEFA Uluslar Ligi, dün oynanan maçlar itibariyle başladı. A Milli Takımımız ise bu organizasyondaki ilk mücadelesine bu akşam çıktı. B Ligi 2. Grup'ta Türkiye ile Rusya karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadı'nda oynanan karşılaşmaya, maç öncesinde yaşanan yayın krizi damga vurdu.

21.45'te başlayan karşılaşmanın başlamasına saniyeler kala TRT 1'den canlı yayın yapılacağı duyuruldu. Türk taraftarların yoğun tepkisini çeken bu gecikmenin sebebini, yayın başlayınca tecrübeli spiker Erdoğan Arıkan açıkladı.

Arşiv: TRT 1 Spikeri Erdoğan Arıkan
Arşiv: TRT 1 Spikeri Erdoğan Arıkan

Kırmızı beyazlıların Rusya ile mücadelesini 2. dakikadan itibaren yayınlamaya başlayan TRT 1'de spiker Erdoğan Arıkan, UEFA ile aralarında yaşanan bazı sorunlar nedeniyle yayında gecikme yaşandığını dile getirdi.

TRT Spikeri Erdoğan Arıkan'ın konuyla alakalı canlı yayında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

  • "UEFA ile yapılan görüşmelerde Türk Lirası üzerinden anlaşma sağlanmaya çalışıldığı için gecikme yaşadık. TRT olarak maçı yayınlayabilmek için bütün ekonomik koşulları zorladık. Dakikalar bizim için asırlar gibi geçti."