Türkiye’ye gelmek istemiyorlar

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’ndaki rakibi Monaco, Türkiye’ye gelmek istemiyor.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Monaco ile eşleşti. İlk maç 26 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak. Ancak Monaco, Türkiye'de yaşanan olaylar nedeniyle İstanbul'a gelmek istemiyor.
İlk maç İstanbul’da
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Fransa Ligue 1 ekibi Monaco eşleşti. İlk maç 26 Temmuz Salı günü Ülker Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. İkinci maç ise 3 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda yapılacak.
İlk maç İstanbul’da Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Fransa Ligue 1 ekibi Monaco eşleşti. İlk maç 26 Temmuz Salı günü Ülker Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. İkinci maç ise 3 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda yapılacak.
Başka ülkede mi oynanacak?
Ancak Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ve son aylardaki terör olaylarını göz önünde bulunduran Monaco'nun UEFA'dan bir talepte bulunduğu öğrenildi. Monaco'nun UEFA'ya “Türkiye'de can güvenliği konusunda endişe duyacağız. Maç farklı bir ülkede oynansın” talebinde bulunduğu ileri sürüldü.
Başka ülkede mi oynanacak? Ancak Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ve son aylardaki terör olaylarını göz önünde bulunduran Monaco'nun UEFA'dan bir talepte bulunduğu öğrenildi. Monaco'nun UEFA'ya “Türkiye'de can güvenliği konusunda endişe duyacağız. Maç farklı bir ülkede oynansın” talebinde bulunduğu ileri sürüldü.
Fransa’da terör 
Bu talepte bulunan Monaco'nun Fransa'daki terör olaylarını göz ardı etmesi ise son derece garip… As Monaco, Vatikan'dan sonra dünyadaki ikinci küçük bağımsız devlet olan Monako'da bulunan bir kulüptür. Fransa'nın içinde bulunan bu şehrin haliyle bir futbol ligi bulunmuyor. Bu nedenle Monaco; Fransa Ligue 1'de mücadele ediyor.
Fransa’da terör Bu talepte bulunan Monaco'nun Fransa'daki terör olaylarını göz ardı etmesi ise son derece garip… As Monaco, Vatikan'dan sonra dünyadaki ikinci küçük bağımsız devlet olan Monako'da bulunan bir kulüptür. Fransa'nın içinde bulunan bu şehrin haliyle bir futbol ligi bulunmuyor. Bu nedenle Monaco; Fransa Ligue 1'de mücadele ediyor.
2015 Paris saldırıları
13 Kasım 2015'de Paris'te birden fazla yerde silahlı ve bombalı saldırılar meydana geldi. Yaşanan bu terör olayında 132 kişi yaşamını yitirdi.
2015 Paris saldırıları 13 Kasım 2015'de Paris'te birden fazla yerde silahlı ve bombalı saldırılar meydana geldi. Yaşanan bu terör olayında 132 kişi yaşamını yitirdi.
Daha çok yeni 
14 Temmuz 2016'da ise Fransa'nın Nice kentinde bir terör saldırısı yaşandı. Bir kamyon şoförü, Fransız Devrimi kutlamalarının yapıldığı alana aracını sürdü ve 85 kişiyi ezdi. Yaşanan terör saldırısının ardından Fransa'daki OHAL, 3 ay daha uzatıldı.
Daha çok yeni 14 Temmuz 2016'da ise Fransa'nın Nice kentinde bir terör saldırısı yaşandı. Bir kamyon şoförü, Fransız Devrimi kutlamalarının yapıldığı alana aracını sürdü ve 85 kişiyi ezdi. Yaşanan terör saldırısının ardından Fransa'daki OHAL, 3 ay daha uzatıldı.
Taraftar tepkili
Fenerbahçeli taraftarlar ise Monaco'nun UEFA'ya talepte bulunduğu yönünde çıkan haberlerin ardından tepki göstermeye başladı. Sarı-lacivertli renklere gönül verenler, takımlarının Fransa'ya gitmelerini istemediklerini sosyal medya üzerinden belirtmeye başladı.
Taraftar tepkili Fenerbahçeli taraftarlar ise Monaco'nun UEFA'ya talepte bulunduğu yönünde çıkan haberlerin ardından tepki göstermeye başladı. Sarı-lacivertli renklere gönül verenler, takımlarının Fransa'ya gitmelerini istemediklerini sosyal medya üzerinden belirtmeye başladı.