Türkiye'yi F1'de temsil etmek için yola çıktı: İyi şanslar Cem Bölükbaşı!

Cem Bölükbaşı.
Cem Bölükbaşı.

Ülkemizi Espor'da temsil eden Cem Bölükbaşı, uzun zamandır hayalini kurduğu gerçek M2 Competition ile Formula Renault Eurocup’ta mücadele edecek. Temsilcimiz Bölükbaşı'nın yer alacağı yarış, Renault Sport YouTube kanalından bugün saat ile 16:35’te, Pazar günü ise 16.20’de canlı olarak yayınlanacak.

Dünyanın önde gelen Espor yarışçıları arasında kabul edilen 21 yaşındaki Cem Bölükbaşı, kariyerinin ilk Formula yarışına çıkmaya hazırlanıyor. Bölükbaşı, bugün ve yarın gerçekleşecek olan Formula Renault Eurocup’ın 9. ayağında yarışacak.

Canlı yayını Renault Sport YouTube kanalından izleyebilirsiniz.

Yarışa 14. sırada başlayacak

Dünyanın en önemli pistlerinden biri olan Hockenheim’da ilk defa yarışacak olan Cem Bölükbaşı, ilk sıralamada 18 pilot içerisinde 14. sırayı elde etmeyi başardı.

Başarılı temsilcimiz Bölükbaşı, Instagram hesabının hikaye kısmından bir video yayınladı. Bölükbaşı yayınladığı videoda, ''İlk yağmur sıralama turları bitti. İlk defa yağmurda sürdüm. Lastik basıncını son üçte hızlanacak şekilde ayarladık. Ama kırmızı bayrak çıkınca son üç turu atamadım. Bu durum biraz şansızlık oldu. Ama gittikçe gelişiyorum. Bu durum beni sevindiriyor. Hızımdan, gelişimimden ve takımdan memnunum. Yarış zevkli olacak. Hepinize teşekkür ederim'' dedi.

Cem Bölükbaşı, Instagram hesabından duyuru yaparak yarışın nerede yayınlanacağına dair bilgi verdi
Cem Bölükbaşı, Instagram hesabından duyuru yaparak yarışın nerede yayınlanacağına dair bilgi verdi

Cem Bölükbaşı kimdir?

  • 9 Şubat 1998 tarihinde doğan Cem Bölükbaşı'nın hız tutkusu 6 yaşında ortaya çıktı. Bu tutkusunu fark eden babası, onu motokros pistine götürdü. 5 yaşında motokros yarışmalarına katılmaya başlayan Bölükbaşı 6 yaşında Türkiye şampiyonu oldu.
  • Cem Bölükbaşı I-Racing' de 80.000 kişi içerisinden ilk 35'e girdi. World’s Fastest Gamer Şampiyonası’na katıldı. F1 Esports’da 70.000 kişi arasından ilk yirmiye kalan gen sporcu Fernando Alonso takımına seçildi. 2017’de Abu Dhabi’de dünya beşincisi, 2018’de Red Bull Toro Rosso Takımı ile dünya ikincisi oldu.
  • Bölükbaşı bugün ve yarın Red Bull Racing Formula 1 Takımı’nın Espor sürücüsü olarak yarışacak.