Üç büyükleri reddeden milli futbolcu, Japonya'ya transfer oldu!

Eren Albayrak
Eren Albayrak

Bir süredir serbest statüde bulunan Eren Albayrak, Japon ekibi Jubilo Iwata'ya 2,5 yıllık imza attı. Japonya'ya 14 yıl sonra transfer olan ilk Türk futbolcu Eren Albayrak, Iniesta ve Torres'e karşı oynamanın çok keyifli olacağına vurgu yaptı.

Konyaspor ile sözleşmesini fesheden Eren Albayrak, Japon Ligi takımlarından Jubilo Iwata'ya transfer oldu.

Japonya yolculuğu öncesinde konuşan Eren, Jubilo Iwata ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Andres Iniesta ve Fernando Torres gibi yıldızlara karşı mücadele edeceği için çok mutlu olduğunu söyleyen Eren, "Dünya yıldızları ile karşılıklı oynamak bir futbolcuyu daha fazla motive eder. Iniesta ve Torres'e karşı oynamak çok keyifli olacak. Elimden geleni yapacağım, daha fazla çalışacağım. En iyi performansımı sergileyeceğim" dedi.

"3 YABANCI HAKLARINDAN BİRİNİ BENDEN YANA KULLANDILAR"

Jubilo Iwata yöneticilerinin kendisine olan ilgisinin karar vermesinde büyük rol oynadığının altını çizen Eren, şu ifadeleri kullandı:

  • "Sürekli telefonla görüşüyorduk. Kulübün yöneticileri İstanbul'a geldi ve konuştuk. Projelerinden ve amaçlarından bahsettiler. Iwata çok köklü bir kulüp. Japonya'da yabancı kuralı bizden farklı. Takımların yalnızca 3 yabancı oyuncu hakları var. 3 yabancı haklarından birini benden yana kullanmaları kararımı etkiledi. Ayrıca genelde yabancı hakları hücumdan yana kullanılır. Beni izleyip çok beğendiklerini söylediler. Başkanından, sportif direktörüne ve hocasına kadar tamamen onaylı bir transfer."

"BÜYÜK KULÜPLERLE GÖRÜŞMEM OLDU"

Eren, Galatasaray ve Bursaspor'dan transfer teklifi aldığı iddiaları hakkında ise, şu şekilde cevap verdi:

  • "Haziranın ortalarında Konyaspor ile sözleşmemi karşılıklı olarak feshettik. Anadolu kulüpleri ve İstanbul'un büyük kulüpleri ile görüşmelerimiz oldu. Hepsini oturup ailemle ve tecrübelerine güvendiğim insanlarla konuştum. En doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Japonya benim için çok farklı bir tecrübe olacak. Türkiye'den Japonya'ya giden ikinci oyuncu oluyorum. Daha önce İlhan Mansız gitmişti. İnşallah benim için hayırlı olur. Japonya'da ülkemi en iyi şekilde temsil ederim."

"İLHAN ABİ İLE GÖRÜŞTÜM"

Jubilo Iwata'nın kendisi ile ilgilenmeye başladığından bu yana Japon kültürünü araştırdığını anlatan Eren Albayrak, şöyle devam etti:

  • "İlhan Mansız ile de konuştum. İlhan Abi, Avrupa'da yaşayan bir insanın Japonya'da çok rahat yaşayabileceğini, insanların çok saygılı ve disiplinli olduğunu söyledi. Sonuçta oraya gideceğim ve işimi yapacağım. Japonya'ya en kısa sürede alışmayı hedefliyorum, Japon kültürüne de ayak uydurmaya çalışacağım. Milli takımda olmak için de elimden gelenin en iyisini yapacağım. Hedeflerime ulaşmak için bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğim."