UEFA resmen açıkladı: Türkiye, B Ligi'nde

UEFA Uluslar Ligi Türkiye
UEFA Uluslar Ligi Türkiye

UEFA Uluslar Ligi'nde kategoriler açıklandı. UEFA'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Uluslar Ligi'nde B Kategorisi'nde yer alacağı duyuruldu.

2018 yılından itibaren düzenlenmeye başlayacak UEFA Uluslar Ligi’nde kategoriler belli oldu.

UEFA’dan yapılan açıklamada, 2018 yılının Eylül, Ekim ve Kasım aylarında oynanacak maçlar öncesinde 1 Ekim 2017 itibariyle hesaplanan ülke puanlarına göre ülkelerin yer alacağı ligler duyuruldu.

Güncel ülke puanlarına göre Türkiye; Avusturya, Galler, Rusya, Slovakya, İsveç, Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Kuzey İrlanda, Danimarka ve Çekya ile birlikte B Ligi’nde mücadele edecek.

Milli takımımızın bulunduğu B Ligi’nde 3’er takımlı 4 grup yer alacak. Her grubun birincisi A Grubu’na yükselecek, her grubun sonuncuysa C Grubu’na düşecek.

UEFA ULUSLAR LİGİ A GRUBU

  • Almanya, Portekiz, Belçika, İspanya, Fransa, İngiltere, İsviçre, İtalya, Polonya, İzlanda, Hırvatistan, Hollanda üçerli dört grupta mücadele edecek. Her grubun birincisinin oluşturacağı dört takım Haziran 2019'da Uluslar Ligi Şampiyonu olmak için (iki yarı final, üçüncülük ve final) mücadele edecek. Mini turnuvanın ev sahibi finalist ülkeler arasından Aralık 2018'de belirlenecek. Gruplarında son dört sırayı alanlar 2020 için B Ligi'ne düşecek. EURO-2020 elemelerinden vize alamayan en iyi dört takım Mart 2020'de play-off oynayacak; buradan bir takım EURO-2020'ye gidecek.

Cenk Tosun ve Yusuf Yazıcı'nın Finlandiya maçından sonraki gol sevinci
Cenk Tosun ve Yusuf Yazıcı'nın Finlandiya maçından sonraki gol sevinci

UEFA ULUSLAR LİGİ B GRUBU

  • Avusturya, Galler, Rusya, Slovakya, İsveç, Ukrayna, İrlanda Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Kuzey İrlanda, Danimarka, Çekya ve Türkiye üçerli dört grupta mücadele edecek. 2020'deki bir sonraki turnuva için her grubun birincisi A Ligi'ne yükselecek, sonuncular C Ligi'ne düşecek. EURO-2020 elemelerinden vize alamayan en iyi dört takım Mart 2020'de play-off oynayacak; buradan bir takım EURO-2020'ye gidecek.

UEFA Uluslar Ligi grup aşaması şeması.

UEFA ULUSLAR LİGİ C GRUBU

  • Macaristan, Romanya, İskoçya, Slovenya, Yunanistan, Sırbistan, Arnavutluk, Norveç, Karadağ, İsrail, Bulgaristan, Finlandiya, Güney Kıbrıs, Estonya ve Litvanya biri üçlü, üçü dörtlü olmak üzere dört grupta mücadele edecek. 2020'deki bir sonraki turnuva için her grubun birincisi B Ligi'ne yükselecek, sonuncular D Ligi'ne düşecek. EURO-2020 elemelerinden vize alamayan en iyi dört takım Mart 2020'de play-off oynayacak; buradan bir takım EURO-2020'ye gidecek.

UEFA Uluslar Ligi format şeması.
UEFA Uluslar Ligi format şeması.

UEFA ULUSLAR LİGİ D GRUBU

  • Azerbaycan, Makedonya, Belarus, Gürcistan, Ermenistan, Letonya, Faroe, Lüksemburg, Kazakistan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosova, San Marino ve Cebelitarık dörder takımlı dört grupta mücadele edecek. 2020'deki bir sonraki turnuva için her grubun birincisi C Ligi'ne yükselecek. EURO-2020 elemelerinden vize alamayan en iyi dört takım Mart 2020'de play-off oynayacak; buradan bir takım EURO-2020'ye gidecek.
Uluslar Ligi'nde gruplar 24 Ocak 2018'de Lozan'daki kura çekiminde belirlenecek. Üçerli gruplardaki takımlar 6 maç gününün dördünde Uluslar Ligi maçlarına çıkacak.
Uluslar Ligi'nde gruplar 24 Ocak 2018'de Lozan'daki kura çekiminde belirlenecek. Üçerli gruplardaki takımlar 6 maç gününün dördünde Uluslar Ligi maçlarına çıkacak.