Yükselişimiz sürüyor

Fenerbahçe'nin sevinci
Fenerbahçe'nin sevinci

Türkiye’nin UEFA ülkeler sıralamasında yükselişi sürüyor. Tek galibiyet ile kapattığımız haftada Hırvatistan’ı geçerek 18. sıraya yerleştik.

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3. hafta maçları oynandı. Bu hafta 2 takımımız toplamda 3 puan alıp ülke puanına 0.600 katkı yaptı. Bununla birlikte Hırvatistan'ı geçerek 25.700 puanla 18. sıraya yükseldik.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H grubu 3. haftasında deplasmanda Fransız ekibi Monaco'ya 3-1 mağlup oldu. Bordo-mavililer alınan bu yenilgiyle 3 puanda kaldı.

UEFA Avrupa Ligi 'ndeki bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe ise B grubunda sahasında AEK Larnaca'yı konuk etti. Güney Kıbrıs ekibini Michy Batshuayi ve Mamas'ın kendi kalesine attığı golle 2-0 yenen sarı lacivertliler, Rennes'i averajla geride bırakarak 7 puanla liderlik koltuğuna oturdu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi G grubu 3. hafta maçında Ballkani'yi konuk eden Demir Grup Sivasspor ise rakibine 4-3 yenildi. Kırmızı beyazlılar böylece gruptaki ilk yenilgisini aldı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki bir diğer temsilcimiz Medipol Başakşehir ise deplasmanda Letonya temsilcisi Rigas ile 0-0 berabere kaldı. Turuncu lacivertliler alınan bu sonuçla grupta liderliğini sürdürdü.

  • Avrupa kupalarında ülke puanı hesaplanırken galibiyetlere 2, beraberliklere 1 puan veriliyor. Ardından, toplanan puan temsilci sayısına bölünerek ülke puanına ekleniyor. Fenerbahçe’nin galibiyetinden gelen 2 puan ve Başakşehir’in beraberliğinden gelen 1 puan, bu sezon Türkiye’den Avrupa kupalarına katılan takım sayısı olan 5’e bölündü ve 0.600 puan ülke puanına eklendi.