Usain Bolt'un veliahtı olarak gösteriler Niekerk sakatlandı

​Usain Bolt'un veliahttı olarak gösteriler Niekerk sakatlandı
​Usain Bolt'un veliahttı olarak gösteriler Niekerk sakatlandı

Emekli olan Usain Bolt'tan sonra atletizm dünyasının yeni yıldızı olarak gösteriler Van Niekerk acemice sakatlandı.

Yetenekli atlet Wayde van Niekerk acemiliği nedeniyle sakatlandı. Peki, ama nasıl?

Atletizm dünyasının Usain Bolt'tan sonraki yıldızı olarak gösterilen Wayde van Niekerk rugby oynarken geçitliği sakatlık yüzünden pistlerden 6 ay kadar uzak kalacak.

Yetenekli atlet talihsiz bir sakatlık yaşadı.
Yetenekli atlet talihsiz bir sakatlık yaşadı.

Michael Johnson'ın uzun yıllardır kırılamayan rekorunu tarihe gömerek Rio 2016'da 400 metre olimpiyat şampiyonluğuna ulaşan Wayde van Niekerk talihsiz bir sakatlığın kurbanı oldu.

Geçtiğimiz hafta evlenen Güney Afrikalı atlet, ülkesinde düzenlenen rugby maçında geçirdiği sakatlığın ardından girdiği kontrollerde ağır bir faturayla karşılaştı. 25 yaşındaki sporcunun menisküsünde yırtık saptandığı ve ön çapraz bağlarındaki zedelenme sebebiyle 6 ay pistlerden uzak kalacağı açıklandı.

Dün gece başarılı bir ameliyat geçiren dünya rekortmeni atlet, 2018 yılında atletizm takvimindeki en önemli organizasyonlardan olan Commonwealth Oyunları'nı sakatlığı nedeniyle kaçıracak.

Ağustos ayında düzenlenen 2017 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 400 metrede altın madalyayı kazanan van Niekerk, 200 metre finalinde tarihi bir başarıya imza atan milli atlet Raml Guliyev'in ardında finiş çizgisini geçip gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

(Kaynak: Eurosport.com)