Valbuena’dan ‘Kocaman’ isyan: Neden hep ben!

Kocaman ile Valbuena ile arasında ipler geriliyor!
Kocaman ile Valbuena ile arasında ipler geriliyor!

Futbol kamuoyunda Fenerbahçe’nin yaz transfer döneminde en iyi transferi olarak gösterilen Valbuena, hocası Kocaman’dan şikayetçi. Valbuena’nın yakın çevresine genelde oyundan ilk çıkarılan ismin kendisi olmasından dert yandı. Elinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Valbuena, iyi oynadığını ama sahada kalmak için daha neler yapması gerektiğini bilmediğini de söyledi.

Hafta sonunda Kayserispor’dan son dakika golü yiyerek 3-3 berabere kalan Fenerbahçe’de,Valbuena ile Kocamanarasındaki ipler geriliyor.

Kayserispor karşılaşmasında Valbuena’nın kulübeye çekilmesinden sonra taraftarın korktuğu başına geldi ve sarı-lacivertliler son saniyede yediği golle çok önemli iki puan kaybetti.

Galatasaray’ın Trabzon’da puan kaybettiği böylesine kritik bir dönemeçte bir puan ile ayrılan Fenerbahçe, büyük bir avantajı elinin tersiyle iterken, Valbuena da oyundan çıkmasına sert tepki gösterdi.

Oynadığı son 5 maçta 90 dakikayı tamamlayamayanValbuena, özellikle Galatasaray maçında oyundan alınmasına çok sinirlenmişti.

Skorer’in yaptığı habere göre, yakın çevresine de bu konuyla ilgili konuşan yıldızın “Neden hep ben çıkıyorum?” diyerek isyan ettiği öğrenildi. Elinden gelen gayreti gösterdiğini, iyi oynadığını ama 90 dakika sahada kalmak için daha neler yapması gerektiğini bilmediğini de ifade eden Valbuena, son maçı da bitirememenin kızgınlığını yaşıyor.

DİREKSİYONUN BAŞINA GEÇMEK İSTİYOR

Fransız futbolcu, daha önce oynadığı takımlarda olduğu gibi Fenerbahçe’nin de lideri olmak istiyor. Ancak sürekli oyundan çıkarak bunu gerçekleştirmenin zor olduğunu biliyor. Teknik Direktör Aykut Kocamansavunmaya yardım ve ileride topu ayağında az tutması konusunda uyarı yapıyor.

İstedikleri olmayınca da deneyimli hoca futbolcusunu kenara alıyor. Oyuncusuna sürekli kendi bildiği gibi değil, taktik plan çerçevesinde oynaması gerektiğini ifade ediyor.