Van Persie'nin gol sevincinde Podolski detayı

Robin van Persie Oğuzhan Özyakup Beşiktaş 0-1 Fenerbahçe
Robin van Persie Oğuzhan Özyakup Beşiktaş 0-1 Fenerbahçe

Olaylı derbiye Robin van Persie'nin gol sevinci damga vurdu.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu maçında Vodafone Arena'da Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'de Robin van Persie'nin gol sevinci maça damga vurdu.

Mücadelenin ilk dakikalarından itibaren Oğuzhan Özyakup ile gerginlik yaşayan Hollandalı yıldız, 71. dakikada kaydettiği golün ardından beklenmeyen bir sevinç gösterisinde bulundu. Oğuzhan Özyakup'un önünden kayarak geçen Robin van Persie, akıllara Nuri Şahin ile Lukas Podolski'nin pozisyonunu getirdi.





2010
yılında oynanan Bundesliga maçında Lukas Podolski ve Nuri Şahin arasında tansiyon yükselmişti. Köln ile Dortmund arasında oynanan müsabaka 1-1 eşitlikle devam ederken yapılan faule sinirlenen Alman yıldız, Nuri Şahin'e dönerek hafta sonu oynanan ve Almanya'nın 3-0 kazandığı milli maça ithafen el hareketi yapmıştı.



Duruma bozulan Nuri Şahin o an herhangi bir tepki vermemiş ancak maçın son saniyelerinde attığı galibiyet golü ile ağır bir intikam almıştı. Nuri Şahin, takımını öne geçiren golü kaydettikten sonra Lukas Podolski'nin önünden kayarak geçmişti.