Vodafone Park'ta büyük derbi

Oğuzhan Özyakup ve Serdar Aziz
Oğuzhan Özyakup ve Serdar Aziz

Süper Lig'de tüm gözler bu akşamki büyük derbiye çevrildi. Ezeli rakipler, Beşiktaş ve Galatasaray bu akşam Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek. Lider Trabzonspor ile aralarında 7 puan bulunan her iki takımda da puan durumu 17. Zirve yarışından kopmama adına iki takım için de çok önemli olan bu maç, akşam 20.00'da.

Süper Lig’de haftanın maçında Beşiktaş ile Galatasaray, Vodafone Park’ta bugün karşı karşıya gelecek. Ligde 17 puanı bulunan ve bir maç fazlası bulunan lider Trabzonspor’un 7 puan gerisinde yer alan iki takım da galibiyet için mücadele edecek.

Sezona iyi savunmayla başlayan ve ligdeki ilk 4 maçta kalesini gole kapatan Beşiktaş, son 4 karşılaşmada ise kötü performans sergiledi. Siyah-beyazlı takım, Çaykur Rizespor (3-0), Gaziantep (0-0), Fatih Karagümrük (1-0) ve Yeni Malatyaspor (3-0) maçlarını gol yemeden tamamladı. Siyah-beyazlılar, daha sonra çıktığı Antalyaspor (3-2), Adana Demirspor (3-3), Altay (1-2), Sivasspor (2-1) ve Başakşehir (2-3) maçlarında kalesini gole kapatamadı.

Siyah-beyazlı takımda bugünkü Galatasaray derbisi öncesinde kamp kadrosunu açıkladı. Beşiktaş’ta sakatlıkları süren Kevin N’Koudou, Atiba Hutchinson ve Mehmet Topal ile birlikte Fabrice N’Sakala ve Gökhan Töre kamp kadrosunda yer almadı.

Marcao dönüyor

Ligde son 3 maçını kazanan Galatasaray, Beşiktaş deplasmanından da üç puanla dönerek galibiyet serisini sürdürmeye çalışacak.

Galatasaray’da 8 maçlık cezası biten Brezilyalı futbolcu Marcao, görev verilmesi durumunda derbi maçta forma giyebilecek.

Süper Lig’in ilk haftasında GZT Giresunspor ile oynanan maçta takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na uyguladığı şiddet nedeniyle kırmızı kart gören Marcao’ya, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 8 maç ceza vermişti. Brezilyalı futbolcu, ligde geride kalan 8 haftada takımından ayrı kaldı.

Sarı-kırmızılı ekipte tedavilerine devam edilen Sacha Boey ve Arda Turan ise derbinin kadrosunda yer alamayacak.

Galatasaray, Beşiktaş derbisi son idmanını taraftara açık yaptı
Galatasaray, Beşiktaş derbisi son idmanını taraftara açık yaptı

STAT: Vodafone Park

HAKEM: Fırat Aydınus

SAAT: 20.00

BEŞİKTAŞ: Ersin, Rosier, Necip, Vida, Rıdvan, Josef, Ghezzal, Pjanic, Teixeria, Larin, Batshuayi

GALATASARAY: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Morutan, Kerem, Mustafa Muhammed