Yalnızca 1 kilo fazlalık Ozan’ın başını yaktı

​Yalnızca 1 kilo fazlalık Ozan’ın başını yaktı
​Yalnızca 1 kilo fazlalık Ozan’ın başını yaktı

Ozan Tufan'ın Aykut Kocaman'ın gözünden düşmesinin sebebi ortaya çıktı. Yetenekli futbolcu yalnızca 1 kilo fazlalık nedeniyle formasını kaybetti.

Ozan Tufan denildiği zaman birçoğumuzun aklına genç futbolcunun fazla kiloları geliyor. Kilo vermek isterken, şişmanlayan ve sezona 90.5 kiloyla başlayan Ozan Tufan hedefini tutturamadı. Aykut Kocaman'ın 85 kilonun altına inmesini istediği Ozan Tufan tüm uğraşlarına rağmen 86'nın altına düşemedi.

Ozan Tufan, Fenerbahçe'ye imza attığı günden bu yana takımın en çok eleştirilen isimleri arasında yer alıyor. (Fotoğraf: AA)
Ozan Tufan, Fenerbahçe'ye imza attığı günden bu yana takımın en çok eleştirilen isimleri arasında yer alıyor. (Fotoğraf: AA)

Akşam'ın haberine göre Aykut Kocaman, Konyaspor maçı sonrası kadroda uzun süredir forma şansı vermediği Ozan Tufan ile ilgili “Bir takım şeyleri bir araya getirerek, bir takım kararlar veriliyor. Ozan bir anlamda bizim iç meselemiz. Tabii ki söyleyeceğimiz şeyler var ama her şeyin de açıklanması gerekmiyor” ifadelerini kullanmıştı. Kocaman’ın açıklamaların sırrı ortaya çıktı. Deneyimli çalıştırıcının sezon başında kilo sorunu yaşayan oyuncusuna bu konuda bir hedef belirlediği ortaya çıktı. Ancak genç oyuncu, hocasınının istediği kiloya bir türlü gelemeyince gözden düştü.

Yağda hedefe ulaşamadı

Ozan, sezona 90.5 kilo ile başladı. Yaptığı özel antrenmanlara 86’ya kadar düşmeyi başardı. Başarılı teknik adam oyuncusunun 85’in altına inmesini hedef koydu. 22 yaşındaki oyuncu bu hedefi bir türlü gerçekleştiremedi. Kocaman, sezon başında gözdesi olan Ozan Tufan’ı bu nedenle kulübeye çekti. Ozan’ın sezon başındaki yağ oranı ise 10’du. Genç oyuncu yağ oranını 8.7’ye kadar düşürdü. Ancak İdeal bir sporcuda bu rakamın 6-8 arasında olması gerekiyor. Ozan bu hedefe de bir türlü ulaşamadı.

Sorun yaratıyor

Ozan Tufan, sezon başında 4 kiloluk ağırlık yeleğiyle çalışmak zorunda kalmıştı. Genç oyuncunun antrenmanlarda rahat davranması da Kocaman’ın verdiği kararda etkili oldu. 22 yaşındaki orta saha oyuncu bu davranışlarına devam etmesi durumunda ise devre arasında takımdan gönderilebilir. Ozan Tufan ile ilgili son kararı Teknik Direktör Aykut Kocaman verecek.

Deportivo'nun yörüngesinde

Marca Gazetesi, F.Bahçe’de gözden düşen Ozan Tufan’ın La Liga ekiplerinden Deportivo’nun yörüngesinde olduğunu iddia etti. Milli futbolcunun, kısa bir süre önce İspanyolca öğrenmek için ders aldığı biliniyor. 22 yaşındaki oyuncunun, kulübü Fenerbahçe ile 2020 Mayıs ayına kadar sözleşmesi bulunuyor.