Yazıklar olsun: Karabükspor'da utandıran gerçek

Karabükspor yedek kulübesinden bir görüntü.
Karabükspor yedek kulübesinden bir görüntü.

Galatasaray'a 7-0 mağlup olarak ligin dibinden kurtulamayan Karabükspor'a ilişkin oldukça tartışmalı bir gerçek ortaya çıktı. Atilla Türker'in ortaya attığı iddianın ardından Karabükspor yönetimi topa tutuldu.

Spor Toto Süper Lig’in 24. Haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Kardemir Karabükspor’u 7-0 gibi tarihi bir farkla mağlup ederken çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı.

Habertürk Gazetesi’nden Atilla Türker’in iddiasına göre; Kardemir Karabük fabrikalarında çalışan 3 bin 800 işçinin maaşından her ay 12’şer lira kesilerek Karabükspor Kulübü’ne aktarılıyor. Söz konusu bu iddia, sosyal medyada büyük tepki çekti ve Karabükspor yönetimi topa tutuldu.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Sayısız iş adamının bulunduğu bir şehirde, kulübün kalkınması için asgari ücretle çalışan işçilerin maaşından yapılan bu kesintinin kabul edilemez olduğu görüşünde birleşildi. Hatırlanacağı üzere, kulüp son zamanlarda ne oyuncuların düzenli ödeyebiliyor ne de faturalarını yatırabiliyor.

RIDVAN DİLMEN NE DEMİŞTİ?

  • "Kaleciyi falan, gencecik oyuncuları gördüğümüz zaman üzülüyoruz. Bu çocukları bu duruma düşüren, Karabüksporlu yöneticilerdir. Paraları verme, pullarını verme, Karabük şehrine saygısızlık yapıyorsunuz. Bu duruma düşürenler utansınlar, Karabük'te sokağa da çıkmasınlar."