Yılan hikayesinde mutlu sona yaklaşıldı: Dembele Barcelona'da

Barcelona Transfer Ousmane Dembele
Barcelona Transfer Ousmane Dembele

Uzun süredir Neymar'ın yerini doldurmaya çalışan Barcelona birçok alternatifi yokladıktan sonra Dembel'de sona yaklaştı. İspanyol basınına göre 145, Almanlara göre 150 milyon avroya mal olan oyuncu; Dortmund'a 15 milyon avroya transfer olmuştu.

Neymar'ın takımdan ayrılmasının ardından, uzun zamandır yerini doldurmaya çalışan Katalan Devi nihayet mutlu sona ulaştı. Almanlara ve İspanyollara göre; Barcelona, Dembele'ye formayı giydirmeye çok yakın.

Dortmund 10 kat kar etti

Oyuncunun transferinde bir tek resmi imza kalırken, bu transfer La Lİga ekibine 150 milyon avro civarında bir rakama patladı. Dortmund ise oyuncuya verdiği bonservis ücretini 10'a katladı. Bundesliga ekibi, Rennes'e oyuncu için 15 milyon avro ödemişti.

"Transfer henüz sonlanmadı"

Borussia Dortmund'un CEO'su Watzke düzenlediği basın toplantısında oyuncunun transferi hakkında, "Transfer şuan yolunda gidiyor ama henüz tamamlanmadı. Bu transfer tamamlandığında takım sportif açıdan güç kaybedeceğinden transfer piyasasında süratle aktif olacağız" şeklinde konuştu.

Avrupa basını, Dortmund'un alacağı miktardan Rennes'e 20 milyon avro vereceğine değinirken oyuncunun değerini 10 katına katlamasına dikkat çekiyor.