Yıldız oyuncu sendromu: 'Kulüpte başka, milli takımda başka'

Altın jenerasyon neden başarısız?
Altın jenerasyon neden başarısız?

Kendi takımlarının başını çeken; Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı, Cengiz Ünder gibi birçok isimin milli takım performansı kulüp performansından neden daha kötü?

Önce 2020 UEFA Avrupa Kupası A grubunda sonuncu olarak ve ardından 2022 Dünya Kupası'nda alınan kötü ve beklenmedik sonuçların ardından oklar önce teknik direktörlere sonrada milli oyuncularımıza çevrildi.

Caner Erkin ve Stefan Kuntz
Caner Erkin ve Stefan Kuntz

Mircea Lucescu ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına geçen Şenol Güneş, 2 yılın sonunda yoğun eleştirilerle takımdan ayrıldı. Şimdilerde ise milli takımın başında Alman teknik adam Stefan Kuntz bulunuyor.

Kendi liglerinde yüksek performans ve istatistik ortaya koyan milli oyuncular ise neden milli takımda yetersiz kalıyor? Taraftarlar tarafından merak konusu.

Sistem oyunu

"Futbol bir takım sporudur. Takımdaki oyuncuların kalitesinin yanında birbirleriyle olan ilişkisi de çok önemlidir". Bir takvim yılı içerisinde çok az bir araya gelen Milli takımların en büyük sorunu gruplaşma ve takım içi kimyanın gerçekten düşük olması.

Türkiye Milli Futbol Takımı
Türkiye Milli Futbol Takımı

Bir sistemi oturtmak bir sene boyunca beraber antrenman yapan ve maça çıkan oyuncu grubu için bile zor olabiliyor. Böylesine genç ve potansiyeli yüksek bir jenerasyonu idare edebilecek teknik adam sayısı da günden güne azalıyor.