Yılın son derbisinin galibi Fenerbahçe

Fenerbahçe 16 karşılaşmada 28 puan topladı.
Fenerbahçe 16 karşılaşmada 28 puan topladı.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 16. haftasında evinde Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti ve yılın son derbisinden galibiyetle ayrılan taraf oldu. Sarı lacivertliler bu sonuçla puanını 28'e yükselterek şampiyonluk yarışında kalmak adına kritik puanları hanesine yazdırırken 6 maçlık galibiyet serisinin ardından üst üste 2. yenilgisini alan siyah beyazlılar 27 puanda kaldı.

Ülker Stadı’nda oynanan maçta ev sahibi Fenerbahçe’nin gollerini 23. dakikada penaltıdan Kruse, 32. dakikada Ozan Tufan ve 58. dakikada Vedat Muriç attı. Konuk Beşiktaş’ın tek golü ise 45+5’te Atiba’dan geldi.

Kruse bu sezon 2 gol 5 asist üretti.
Kruse bu sezon 2 gol 5 asist üretti.

Bu sonuçla sahasında üst üste 4. galibiyetini alan sarı-lacivertli ekip puanını 28’e çıkardı ve zirve yolunda önemli bir adım attı.

Caner Erkin bu sezon 2 gol 6 asist üretti.
Caner Erkin bu sezon 2 gol 6 asist üretti.

6 haftalık galibiyet serisinin ardından üst üste ikinci yenilgisini alan ve 27 puanda kalan siyah-beyazlı ekip ise lider Demir Grup Sivasspor’un 7 puan gerisine düştü.

Hutchinson, Beşiktaş formasıyla ilk derbi golünü kaydetti.
Hutchinson, Beşiktaş formasıyla ilk derbi golünü kaydetti.

Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki derbi serisi sürdü

Ülker Stadı'nda oynanan derbiyi kazanan Fenerbahçe, en önemli rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'a karşı son yıllarda iç sahadaki ciddi üstünlüğünü devam ettirdi.

Beşiktaş'a karşı Kadıköy'de son yenilgisini 17 Nisan 2005'te 4-3'lük skorla alan sarı-lacivertliler, daha sonra taraftarı önündeki 18 derbide de siyah-beyazlılara galibiyet şansı tanımadı.

Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda Beşiktaş ile oynadığı son 18 resmi maçın biri hükmen olmak üzere 11'ini kazanırken, 7'sinde berabere kaldı.

Fenerbahçe, bir diğer önemli rakibi Galatasaray'a karşı ise Kadıköy'de 20 yıldır kaybetmiyor.

Sarı-kırmızılı ekibe karşı sahasında son olarak 22 Aralık 1999'da 2-1'lik skorla mağlup olan Fenerbahçe, ardından rakibiyle Kadıköy'de yaptığı 23 mücadelede yenilgi yüzü görmedi.

Bu süreçte 15 galibiyet alan sarı-lacivertli ekip, 8 karşılaşmayı da berabere tamamladı.