Yılmaz Vural teklif aldığı yabancı kulübü açıkladı

​Yılmaz Vural teklif aldığı yabancı kulübü açıkladı
​Yılmaz Vural teklif aldığı yabancı kulübü açıkladı

Türk futbolunun efsane teknik adamlarından Yılmaz Vural birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Son olarak Giresunspor'u çalıştıran Yılmaz Vural, A Milli Takım'dan kariyerine kadar birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Radyospor'a konuşan Yılmaz Vural'ın gündem oluşturacak açıklamaları şöyle:

Türk futbolunu değerlendirdi

"Her değişikliğin doğru yola götüreceği konuşuluyor ama bu Türk futbolunu doğru yere getirmiyor. Türkiye, kendi futbol gerçeğini düşünmek zorunda. Oyuncu yetiştirebiliyor muyuz, bunların imkanı ne? Bunlara bakmıyoruz, sahaya bakıyoruz. Hemen buradaki başarısız sonuçları yanlış kadro ve yanlış taktik olarak yorumluyoruz."

"Dünyanın her takımı ile baş edilebilecek gibi bir takım lanse ediliyor ama yanlış yapılıyor. Bu bakış bana göre doğru bakış değil, bu antrenör ya da oyuncu sorunu değil. Tamamen Türk futbolunun Avrupa ile eş olmadığının sorunu."

Stadyumlar hakkında

"Stadyumlar şekilsel olarak son derece iyi ama içinde çocuklarımız niye yok? Nasıl bunları var edeceğiz, var etmek için bu işi yönetenler ne yapıyor? Bunların sorumlusu yetişmeyen mi, yetiştirmeyenler mi?"

"Çözüm lazım"

Yılmaz Vural, Türk futbolunun iyileşmesi için önerilerde bulundu.
Yılmaz Vural, Türk futbolunun iyileşmesi için önerilerde bulundu.

"Böyle bakarsak acil çözüm lazım. Türkiye, elindeki imkanları değerlendirse doğru yolu bulur. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 20 milyon genç çocuk var. Bu kadar zor bir şey değil. Bu gençlerin de kapasitesi var. 3 gün bir takımda, 1 hafta bir takımda, 15 gün bir takımda çalıştım. Bu kadar kısa sürede ayrılmam tesadüf değil! Sistem yok ki... "

"Siz doğru yönetemiyorsunuz... Takımlarda Türk grubu ve yabancı grubu var. Oynamayan oyuncuya 1 lira vermezsen, o da diğer arkadaşı için 'Ölse de sakatlansa da ben oynamasam' diye bakıyor. Tamamen bu sistemin değişmesi lazım. TPFD ne iş yapıyor? Bunlar gerçekten ne iş yapar? Merak ediyorum."

"Bu işi en ideal yapan ülkede eğitim gördüm ve hala orada yaşıyorum. Türkiye'nin 7 coğrafyasında çalışmıştım. İdela yakın hiçbir şey yok yok ortada. 8,5 milyar borcu var üç büyük kulübün. Düzeltmek için ne yapıyorlar? Bu işin bir miladı olmalı."

"Malatyaspor, kapanıyor sonra başına 'Yeni' getiriliyor. Diyarbakırspor, kapanyor yine 'Yeni' geliyor ama değişen bir şey yok. 'Yeni' olunca her şey yeni mi oluyor? Bir kere olsun bu işe siyasetin el koyması lazım."

TFF'ye çağrıda bulundu

"Ne olur siyaset, Allah aşkına 'Kulüpler Yasası' çıkarsın. İngiltere, anayasa olmadan yönetiliyor. Adamların kuralları yok. Biz de TFF olarak kuralları koyalım ve yönetelim."

Yabancı kuralı doğru mu?

"Adı Beşiktaş ama 2-3 Türk ile Avrupa maçına çıkıyor. Simsiyah bır ırk olduk! Tabii ki karşı değiliz ama bana 'Kasımpaşa ve Alanya'dan oyuncu say' desen sayamam. Bakıyorum hepsi birbirine benziyor. Ben orada Ahmet'i, Mehmet'i görmek istiyorum. Alan razı, satan razı. Taşıma suyla değirmen döner mi?"

Kim şampiyon olacak?

"Tabii Galatasaray önde bir adım Fatih Hoca ile geçmişe göre puan daha fazla. Türk futbolunu ve kulüp yapısı için tabii avantaj.

Beşiktaş'ın oyuncu kalitesi ve uygulama anlamında önde olduğunu düşünüyorum.Galatasaray da istikrar yakaladı ve gidiyor. Fenerbahçe de dibine kadar bırakmaz. Başakşehir'in de istikrarı var."

Hagi takımdan teklif aldı?

"Biz yabancılar için yabancı antrenör oluyoruz. Türkçe anlamayan yabancılar ile çalışıyoruz. İran'dan Ertuğrul Sağlam'ın gittiği Tractor Sazi takımı ile görüştüm. Menajer problemi oldu ve sonra da Ertuğrul gitti."

"Yabancı değil de bir Türk takımı gibi. Katar yolu da açık ama Avrupa'da Türk antrenörü benimsemiyorlar. Tayfun Korkut var ama o da Almanya'da doğup, büyüdü. Menajeri de Löw'ün menajeri ve destek oluyor. Kenan Koçak da var. Onları pek yabancı görmüyorlar."