Windows 10 Creators güncellemesi Nisan ayına kaldı

Microsoft'un ikinci büyük Windows 10 güncellemesi Nisan'da kullanıcılara ulaşacak. Peki ama bu yeni güncelleştirme ne gibi yeniliker sunuyor?

Microsoft, yeni Windows 10 güncellemesini Nisan'da kullanıcılara sunabilir. İşletim sistemini çok daha güvenli hale getirecek ikinci büyük güncelleme, oyun modu ve göz yorgunluğunu azaltma gibi yenilikleri de barındıracak.

Windows 10'a "Oyun Modu" özelliği geliyor
Yeni Windows 10 güncellemesi göz yorgunluğunu azaltacak
Esasında Microsoft'un bu ay sonunda Windows 10 Creators güncellemesine son halini vereceği söyleniyor. Ancak bu süreçten sonra da kullanıcılara ilişkin testler başlayacak ve güncelleştirmenin dağıtılması Nisan ayını bulacak.
Sanal gerçeklik desteği: Windows Holographic 

                                    Windows 10 Creators güncellemesinin en önemli detaylarından birisi sanal gerçeklik başlıkları için Windows Holographic desteği. Başta HP ve Lenovo olmak üzere birçok teknoloji şirketinin sanal gerçeklik projeleri kapsamında Microsoft ile ortak çalışacağı ve bu kapsamda Windows 10'un ikinci büyük güncelleştirmesinin büyük önem taşıdığı belirtiliyor.
Sanal gerçeklik desteği: Windows Holographic Windows 10 Creators güncellemesinin en önemli detaylarından birisi sanal gerçeklik başlıkları için Windows Holographic desteği. Başta HP ve Lenovo olmak üzere birçok teknoloji şirketinin sanal gerçeklik projeleri kapsamında Microsoft ile ortak çalışacağı ve bu kapsamda Windows 10'un ikinci büyük güncelleştirmesinin büyük önem taşıdığı belirtiliyor.
Gereksiz uygulamalar devre dışı kalacak

                                    Oyun modu sistemi analiz edecek ve arka planda çalışan gereksiz uygulamaları durdurarak performansını artıracak. Göz yorgunluğunu önleme sistemi ise tamamen mavi ışığın azaltılmasına bağlı olarak çalışıyor. Ekrandan yayılan sanal mavi ışığın azalmasıyla birlikte göz yorgunluğunun da azalması planlanıyor.
Gereksiz uygulamalar devre dışı kalacak Oyun modu sistemi analiz edecek ve arka planda çalışan gereksiz uygulamaları durdurarak performansını artıracak. Göz yorgunluğunu önleme sistemi ise tamamen mavi ışığın azaltılmasına bağlı olarak çalışıyor. Ekrandan yayılan sanal mavi ışığın azalmasıyla birlikte göz yorgunluğunun da azalması planlanıyor.
Paint, 3D özellikler kazanacak

                                    Bunun dışında Microsoft Paint'te de birtakım güncellemeler söz konusu olacak. Microsoft'un uzunca bir süredir basit çizim işlemleri için sistemde gömülü olarak sunduğu Paint, bu güncelleme sayesinde 3D desteği kazanacak. Üstelik görev çubuğu ya da aksiyon merkezinde de birtakım değişiklikler söz konusu olacak.
Paint, 3D özellikler kazanacak Bunun dışında Microsoft Paint'te de birtakım güncellemeler söz konusu olacak. Microsoft'un uzunca bir süredir basit çizim işlemleri için sistemde gömülü olarak sunduğu Paint, bu güncelleme sayesinde 3D desteği kazanacak. Üstelik görev çubuğu ya da aksiyon merkezinde de birtakım değişiklikler söz konusu olacak.
Ek olarak bu güncellemeyle birlikte Windows 10 Mobile tarafında da yenilikler sunulacak.
Ek olarak bu güncellemeyle birlikte Windows 10 Mobile tarafında da yenilikler sunulacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >