Vietnam’ın havadan fotoğraflanan meyveli satıcıları🥑🍊

 Vietnam’ın havadan fotoğraflanan meyveli satıcıları🥑🍊

Vietnam'ın başkenti Hanoi, sürekli hareket halindeki canlı sokaklarıyla ve otomobilden daha çok motosiklet ve bisiklet kullanım çoğunluğuyla dikkat çekiyor. Sanat, sokak yemekleri ve rengarenk görüntüleriyle de bilinen şehrin sokaklarında motor ya da bisiklet üzerinde bazen halı bazen de kavun taşıyan satıcılara rastlamak mümkün.

Vietnamlı fotoğraf sanatçısı @dongqtrung, bu hareketli şehrin sürekli değişen manzaralarını ve insanların günlük yaşamlarını en doğal haliyle fotoğraflıyor. Sokak fotoğrafçılığında çok alışık olmadığımız havadan fotoğraflama yöntemiyle Hanoi sokaklarında gezinen meyve satıcılarının benzer açıdan görüntülerini yakalayıp bir koleksiyon haline getiren sanatçı, meyveli kadınlar fotoğraflarının, bir buçuk saatinin bereketli sonucu olduğunu söylüyor. Bu koleksiyona da en az görüntüler kadar orijinal bir isim koyan sanatçı koleksiyonu için 'Fruit Ladies' dizisi diyor.

Yukarıdan çekilmiş renkli fotoğraflardan oluşan koleksiyon; meyve, sebze, çiçek ve benzer ürünlerin olduğu sepetleri pazara taşıyan satıcıları konu alıyor.

Havadan yapılan çekim açılarında bazı satıcıların yüzünü, bazılarının kıyafetini ve hepsinin kimliğini gizleyen kullandıkları konik şapkalar da bu koleksiyona özgünlük katıyor.