Eski NASA çalışanından itiraf: NASA, Dünya'nın sonunu getirecek bir hamle yaptı

NASA çalışanının itirafı
NASA çalışanının itirafı

NASA’nın bundan yaklaşık 45 yıl önce Dünya’nın konumunu gösteren haritaları uzaya göndermesinin ardındaki sırrı eski NASA çalışanı açıkladı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), dünya dışındaki farklı milletlerle iletişim kurmak için 1970’li yıllarda bazı uzay gemilerine dünyanın uzaydaki konumunu gösteren ayrıntılı haritalar yerleşmişti.

Eski NASA çalışanı Frank Drake bu çalışmanın çok tehlikeli olduğunu açıkladı. Drake, haritaların bulunduğu bu araçların şuan hala yoluna devam ettiğini ve bunun gezegenimiz için büyük bir tehdit olduğunu açıkladı. Bu haritaları bulan dünya dışı varlıkların gezegenimizi rahatlıkla, hiçbir arama yapmadan bulabileceklerini söyleyen Drake, bunun yıllar önce yapılan bir hata olduğunu düşünüyor. Bu açıklama akıllara ünlü fizikçi Stephen Hawking’in ‘’uzaylılar sizinle iletişime geçmek isterse onlara cevap vermeyin’’ uyarısını getirdi.

Farklı gezegenlerde bulunması muhtemel varlıkların bizimle iletişim kurmamasına açıklama getiren Oxford Üniversitesi, bunun sebebi olarak evren ısısını gösteriyor. Evrende yaklaşık dünyaya benzeyen 40 milyar gezegen bulunuyor. Ancak buradaki varlıkların bizimle iletişim kurması sandığımız kadar çabuk değil çok geç olabilir. Çünkü gezegenimiz dışı varlıkların henüz hangi dalgaları kullanarak ilerlediği konusunda bir bilgi sahibi değiliz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >