11 öneri ile Kuşadası'nda gezilecek yerler

Kuşadası'nda gezilecek yerleri sizler için derledik.
Kuşadası'nda gezilecek yerleri sizler için derledik.

Kuşadası'nda gezilecek yerleri sizler için derledik. Güzel bir yaz tatili planlıyor ve rotanız Kuşadası ise bu tavsiyelerimizi okumadan gezi planı yapmayın.

İÇİNDEKİLER

Aydın şehrine bağlı olan Kuşadası, özellikle yaz tatillerinde tercih edilen bir rotadır. Mavinin ve yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan Kuşadası bölgesi aynı zamanda tarihi yapıları da barındırmaktadır. Kuşadası'na yapacağınız gezi ile doğaya yakın olabilir, tarihi yakından görebilirsiniz.

Güvercinada Kalesi

Kuşadası merkezine 10 dakikalık bir mesafede bulunan Güvercinada Kalesi, Kuşadası'nın sembolik bir tarihi yapısı olarak bilinmektedir. Osmanlı Dönemi'nde Barbaros Hayrettin Paşa ve İlyas Ağa tarafından isyanlara karşı korunmak için yaptırılmıştır. Varlığını korumaya devam eden kaleyi ziyaret ederek dönemin tarihi yapısını yakından görebilirsiniz.

Kaleiçi

Kuşadası'nın tarihi noktalarından biri olan Kaleiçi, Arnavut kaldırımlı sokakları ile gezilmesi gereken yerler listesinde yer almaktadır. Evlerin yaşatmaya devam ettiği tarihi görmek için yapıların arasında yürüyebilir, cafelerde oturabilir, hediyelik dükkanlarını gezebilirsiniz.

Sevda Tepesi

Kuşadası'nı tepeden seyretme olanağına sahip olan ve Kese Dağı üzerinde konumlanan Sevda Tepesi, etkileyici manzarası ile görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor. Sevda Tepesi'nde yer alan Atatürk heykeli, ilçe merkezinden de gözüküyor. Sevda Tepesi'ne çıkarak Ege denizine yukarıdan bakabilmeniz mümkün.

Kuşadası Plajları

Tatil noktası olarak önemli bir konum olan Kuşadası, plajlarıyla da oldukça ünlüdür. Denizin keyfini çıkarmak için tercih edebileceğiniz birçok nokta bulunmaktadır. Şehir merkezine yakın olan Kuştur Plajı, mavi bayraklı plajlar arasında yer almaktadır.

Sevgi Plajı, Dilek Yarımadası Milli Parkı’na yakın olduğu için de sıklıkla tercih edilen plajlar arasındadır. Papaz Hamamı Plajı, tesisi olmadığı için az tercih edilen ama sakinlik arayanlar için mutlaka görülmesi gereken bir plajdır.

Dilek Yarımadası Milli Parkı

Kuşadası'na yapacağınız gezi için listede bulunması gereken, Dilek Dağı'nın sonunda bulunan Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, tabiatıyla etkileyici bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda endemik türler ve nesli tükenmekte olan canlılar bulunmaktadır. Doğasıyla görülmesi gereken bir yer olan bölge aynı zamanda kamp ve dalış için de uygun bir noktadır.

Zeus Mağarası

Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı girişinde yer alan Zeus Mağarası, doğal oluşumuyla ziyaret edilmesi gereken noktalar arasındadır.

Zeus Mağarası efsanesine göre, denizler tanrısı olan Posedion'u kızdıran Zeus, Posedion'dan korunmak için bu mağarada saklanırmış. Anlatılan bu rivayete göre de bölgenin adı Zeus Mağarası olarak kalmıştır.

Kavaklıburun Koyu

Kavaklıburun Koyu, Kalamaki Koyu olarak da bilinmektedir. Dilek Yarımadası Milli Parkı alanında bulunan bir koydur. Yeşil bir doğanın içerisinde yer alan koy, masmavi suyuyla da kendine hayran bırakıcı bir görüntüye sahiptir.

Kurşunlu Manastırı

Kuşadası ilçesine bağlı olan, Davutlar'da bulunan Kurşunlu Manastırı'nın Bizans Dönemi bir yapı olduğu düşünülmektedir. Manastır ile ilgili detaylı ve kesin bilgi bulunamasa da 19. yüzyıla kadar kullanıldığı düşünülmektedir. Günümüzde ise bir kalıntı olarak kalan manastırın içerisinde kiler, mutfak, keşiş odaları, revir, şapel, mezarlık, sur mahzeni ve savunma odaları gibi bölümler yer almaktadır. Manastır dikkatli bir şekilde incelendiğinde tavanda bulunan freskleri görebilirsiniz.

Panionion Antik Kenti

Kuşadası ilçesinin Davutlar beldesine bağlı olan yerde konumlanan Panionion Antik Kenti, Kuşadası'nda görülecek yerler arasındadır. Kente dair yapılar günümüze kadar tam anlamıyla ulaşamasa da tarihi basamaklar doğanın içerisinde geçmişin bir izi olarak bulunmaktadır.

Müzeler

Kuşadası'nda yer alan müzeler ile tarihi eserlere, bölgenin kültürüne yakından bakabilirsiniz. Kuşadası'na yapacağınız gezi sırasında ziyaret edebileceğiniz birkaç müze şunlardır: Zeytinyağı Tarih Müzesi, Necati Korkmaz Mikro Minyatür Müzesi,Kent Müzesi.