182 sizi neden arar?

MHRS randevunuzun ardından onaylama için 182 tarafından aranabilirsiniz.
MHRS randevunuzun ardından onaylama için 182 tarafından aranabilirsiniz.

Hastane randevularınızı online olarak MHRS üzerinden veya 182’yi arayarak alabilirsiniz. Peki randevu işlemlerini tamamladıktan sonra 182 sizi neden tekrar arar?

İÇİNDEKİLER

MHRS bir randevu alma sistemidir. Hastaneye gitmeden önce MHRS ile istediğiniz tarihe randevu alabilirsiniz. Randevu tarihiniz yaklaştığınızda ise 182 numaralı telefondan aranırsınız.

182 sizi neden arar?

Bu bir onay mekanizmasıdır. Randevu gününden önce sizleri arayarak muayeneye gelip gelmeyeceğinizi doğrulatmak istemektedir. Bunun için sizi sesli komutlarla yönlendirmektedir. 1 veya 2 numaralı tuşlara basmanızı isteyecektir. Bu işlemlerin ardından MHRS ile işinizi tamamlamış olacaksınız.

MHRS şifresi nasıl alınır?

MHRS'den randevu olabilmek için önce sisteme üye olmanız gerekiyor.

Bu adrese girdikten sonra üye ol seçeneğine tıklamalısınız.

Ardından TC kimlik numarası, doğum tarihi, doğum yeri, anne ve baba adı gibi kişisel bilgilerinizi kullanarak üyelik işleminizi başlatabilirsiniz. Sistem sizden 2. adım olarak iletişim bilgilerinizi soracaktır. Mail adresi belirtmek şifre unutma durumlarında hesabınızı kurtarmanızı sağlayacaktır.

MHRS randevusu nasıl alınır?

İnternet ortamında randevu alabilmek için Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ni (MHRS) kullanabilirsiniz. Gitmek istediğiniz hastanenin il- ilçe ve ismini seçtikten sonra 'Randevu al' butonuna tıklayın. Açılan sayfada TC kimlik numarası ve MHRS şifrenizi girerek istediğiniz branşta doktora uygun görünen günler için randevu alabilirsiniz. MHRS şifreniz yoksa ya da unuttuysanız yine aynı sayfa üzerinden şifremi unuttum ya da üye ol seçeneklerini kullanabilirsiniz. Randevu sayfasından doktor ve saat tercihi de yapılabilmektedir.

ALO 182 ile MHRS randevusu nasıl alınır?

Telefonla doktor randevusunu kendinize alabileceğiniz gibi yakınlarınıza da alabilirsiniz. Hasta TC kimlik numarası, randevu alınacak hastane, doktor ve randevu tarih ve saati belirlendikten sonra hastaya yakınlık derecenizi de belirtmelisiniz.