2 bin TL’ye alınacak en iyi telefonlar

2 bin TL'ye kadar alınabilecek en iyi telefonları sizler için derledik.
2 bin TL'ye kadar alınabilecek en iyi telefonları sizler için derledik.

Bütçenize göre telefon almak istiyor ve 2 bin TL bandındaki cihazları araştırıyorsanız elinizin altında birçok seçenek mevcut olacaktır. Sizler için hem teknik özelliklerini hem de 2 bin TL'ye kadar alınabilecek en iyi telefonları derledik.

İÇİNDEKİLER

Günümüzde doların artmasıyla beraber telefon fiyatlarında da oldukça fazla bir yükseliş görülmeye başladı. Bu da orta gelirli ya da düşük gelirli ailelerin cep telefonu alımlarını zorlaştırmaya başlamıştır. Hem performans hem de fiyat açısından uygun fiyatlı telefonlar da bulunmaktadır. Biraz araştırma yaptık ve 2 bin TL’ye alınacak telefonları listeledik. İşte o liste şu şekilde.

SAMSUNG GALAXY M 11

Android 10 işletim sistemine sahip olan Samsung Galaxy M 11’in arka gövdesinde üç adet kamera bulunmaktadır. Kamera çözünürlükleri yukarıdan aşağıya sırasıyla 13 MP, 5 MP ve 2 MP’dir.

6,4 inç büyüklüğünde ekran boyutu bulunan Samsung Galaxy M 11’in, ön ekrana yerleştirilen 8 MP çözünürlüğünde ön kamerası bulunmaktadır. Yaklaşık 5000 mAh gücünde bataryası vardır. Bu da düşük grafik çözünürlüğü gerektiren oyunlar için şarja takılı kalmadan rahatça oynama imkânı sunar.

Fiyat olarak 1.947 TL’dir.

VESTEL VENUS Z30

Yerli bir telefon markamız olan Vestel Venüs telefonları fiyat açısından en uygun fiyat özelliğini gösteren markadır.

FHD+ çözünürlüğü bulunan Venüs Z30 16 MP çözünürlüklü ön kameraya sahiptir. Koca bir günü tamamlamaya yetecek batarya kapasitesi ile gün içinde hiçbir zorluk çıkartmamaktadır. Arka gövdesinde iki adet kamera bulunmaktadır. Bunlardan ilki 16 MP ikincisi ise 2 MP yani toplanda 18 MP çözünürlükte kamerası bulunmaktadır.

2 bin TL’ye kadar alınacak telefonlar arasında uygun fiyatlı ve performanslı olması açısından tavsiye edilir.

Fiyat olarak 1.939 TL’dir.

ELEPHONE A7H

6.41 inç büyüklüğünde olan Elephone a7H HD+ IPS paneline sahiptir. Arka gövdesinde renk geçişlerine sahip hologram efekti kullanılmıştır. Arka gövdesinde bulunan parmak izi okuyucu logonun hemen üstünde yer almakta olup hemen yanında 13 MP çözünürlüğe sahip arka kamerası bulunmaktadır.

Elephone A7H android 9.0 Pie işlemi sistemine sahiptir. 4 GB Ram ve 64 GB dahili hafızası bulunmaktadır. USB Type-C girişi sayesinde hızlı şarj olabilme özelliği bulunmaktadır. Ön kamerasında güzellik modu bulunduğunu belirten marka fiyat olarak Elephone A7H için 1.645 TL belirlemiştir.

GENERAL MOBİLE GM 20 PRO

6,3 inç ekran boyutu bulunan General Mobile Gm 20 Pro, 6 GB Ram 128 GB dahili hafızası bulunmaktadır. Telefon seçerken ister tek hat ister çift hat seçeneği karşınıza çıkmaktadır.

4050 mAh batarya kapasitesine sahip telefonun hızlı şarj edilebilir özelliği vardır. Şarj kapasitesinin yaklaşık olarak 31 saat kullanıma yetebileceği söylenmektedir.

Kamera çözünürlüğü toplam 48 MP’dir. Portre modu, HDR, Panorama, otomatik odaklama ve coğrafi konum etiketleme yapmaktadır.

Fiyat olarak yaklaşık 1.996 TL’dir.

ALCATEL 3X 2019

Alcatel markası 3X 2019 modeli telefon görüntü açısından Samsung A serisine benzerlik göstermektedir. Şık ve performanslı yapısından dolayı 2 bin TL’ye kadar alınabilecek telefonlar arasında yerini almaktadır.

6,52 inç ekran boyutu bulunan telefonda ayriyeten HD+ paneline e sahiptir. 4000 mAh batarya ömrü ile bir günden fazla pil süresi dayanabilmektedir. Arka kısmında üç kamerası olup ana kamera çözünürlüğü 16 MP’dir. Yapay zekâ ve f/1,8 diyafram açıklığı bulunur. Böylece gündüz yapılan fotoğraf çekimlerinde oldukça net ve iyi pozlar yakalamak mümkündür. 4 GB Ram ve 64 GB dahili hafızası bulunmaktadır.

Fiyat olarak 1.899 TL civarındadır.

TECNO COMEN 12 AİR

6,55 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan Tecno Comen 12 Air IPS, LCD, HD+ ekranı sunmaktadır. Medya tüketimine uygun olduğu söylenmektedir. 4 GB Ram 64 GB dahili hafızası bulunmaktadır. Hafıza yetmez ise hafıza kartı takma özelliği de bulunmaktadır. Düşük grafik gerektiren oyunların oynanmasında bir problem çıkartmamaktadır.

Arka kısmında üç kamerası bulunmaktadır. 16 MP çözünürlüğe sahiptir. Yapay zekâ desteği sayesinde gece çekimlerinde oldukça iyi bir performans göstermektedir.

Fiyat olarak 1.799 TL’dir.

MEİZU M 11

3 GB Ram 32 GB dahili hafızaya sahip olan Meizu M 11’in 6,5 inç ekran büyüklüğüne sahiptir. Üç arka kamerası ve bir flaşı bulunan arka kasasında bir de parmak okuyucu bulunmaktadır. 8 MP çözünürlükte ön kameraya sahiptir. 13 MP+ 2 MP+ 2MP arka kamera çözünürlüklerine sahiptir.

4000 mAh batarya gücüne sahip olan Meizu M 11 2 bin TL’ye kadar alınabilecek telefonlar arasında oldukça tercih edilen bir modeldir.

Fiyat olarak yaklaşık 1.625 TL’dir.