Valorant VAN 68 hata kodu ve çözümü

Valorant oyunundaki VAN68 hata kodu ve çözüm yollarını araştırdık.
Valorant oyunundaki VAN68 hata kodu ve çözüm yollarını araştırdık.

Son zamanların en popüler FPS oyunlarından biri olan Valorant adlı oyunda sıkça görülen VAN 68 hata kodunu sizler için derledik. Birkaç yöntem ile VAN 68 hata kodunu çözüme kavuşturabilir ve oyuna devam edebilirsiniz.

Riot Games tarafından geliştirilip yayınlanan ve çok oyunculu bir oyun olan Valorant’ta kullanıcılar VAN 68 hata kodu ile karşılaşabilmektedir. Birkaç farklı nedeni olan VAN 68 hata kodunu çözmek için ise birkaç yol bulunmaktadır.

VAN 68 hata kodu ve çözümü [2021]

Oyun ile istemci arasında bağlantı kurulamadığında VAN 68 hata kodu ile karşılaşabilirsiniz. Bağlantı, güvenlik ayarları ve diğer nedenler ile istemciye ulaşılamadığı takdirde oyun hata kodunu vermektedir.

Resmi siteden yapılan açıklamaya göre hata şu anlama gelmektedir.

  • VAN 68: CapEntitlementsFetchError
  • VALORANT, sahip olduğun içeriklere ulaşamıyor. Riot İstemcisi'ni yeniden başlat. Sorun devam ederse lütfen Destek Sayfası'ndaki makalelere göz at. İstemciyle ilgili herhangi bir sorun yaşamıyorsan, bize her zaman bu sayfanın altından bir bilet gönderebilirsin.

Bu sorunun önüne geçebilmek için şu maddeleri inceleyebilirsiniz.

#Bağlantılarınızı kontrol edin

Eğer aktif bir internet bağlantınız yoksa VAN 68 hata kodunu alabilirsiniz. Oyun sırasında böyle bir hata alıyorsanız öncelikle bağlantınızı kontrol etmenizi öneririz. Bağlantı ile ilgili bir problem yaşanıyorsa modeminizi resetleyebilir ve oyuna kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

#Cihazınızı yeniden başlatın

Bağlantılarınız normal ancak oyunda hala hata kodu alıyorsanız en doğru seçeneklerden bir tanesi de bilgisayarı yeniden başlatmaktır. Sebebini bilmediğiniz bir nedenden ötürü VAN 68 hata kodunu alıyorsanız cihazınızı yeniden başlatarak sorunun önüne geçebilirsiniz.

#Antivirüsleri devre dışı bırakın

Sorununuz devam ediyorsa antivirüsleri devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Zaman zaman antivirüslerin koruma kalkanları ile uygulamanın ayarları çakışabilmektedir. Bu nedenle hata kodunu alabilirsiniz.

#Güncellemeler

Oyunda herhangi bir güncelleme varsa lütfen oyunu güncelleyin. Öte yandan cihanızda herhangi bir sorun ile karşılaşmamak adına Windows sürümlerinizi de güncelleyerek uyumlu hale getirin.