1994 model Şahin, piyasa değerinin 4 katına satıldı

Araç sahibi Fatih Yusuf Güzel ve aracı satın alan Melih Bengier
Araç sahibi Fatih Yusuf Güzel ve aracı satın alan Melih Bengier

Ankara'da yaşayan galerici Melih Bengier, 1994 model Tofaş marka Şahin model araca tam 45.000 TL vererek satın aldı.

● Şahin tutkunu Bengier'in aracı piyasa değerinin 4 katı daha fazla fiyata satın almasının sebebi ise aracın sadece 6 bin kilometrede olması ve aracı ilerde sergilemek için saklayacak olması.

Tofaş’ın 1988 ile 2002 yılları arasında ürettiği Kuş Serisi’nin versiyonlarından biri olan Şahin, Türk otomotiv tarihine damga vuran modellerin başında geliyor. Türk otomobilseverlerin gönlünde her zaman özel bir yere sahip olan Şahin, ikinci el araç pazarının en popüler modellerinden bir konumunda.

Ankara'da yaşayan galerici Melih Bengier, 25 yaşında olan bir Şahin için tam 45.000 TL'yi gözden çıkardı. 1994 model olan otomobil, buna rağmen yalnızca 6 bin kilometrede. Tüm parçaları orijinal olan aracın koltuklarındaki naylon bile fabrika çıkışlı. Nitekim Bengier’i cezbeden de tam olarak bu olmuş.

Aracın eski sahibi olan Fatih Yunus Güzel, otomobili 5 yıl önce İstanbul’dan 12.000 liraya satın almış. 0’dan farksız olan Şahin’i internette satışa çıkaran 32 yaşındaki Güzel, istediği teklifleri alamayınca ilanı kaldırmış. Geçtiğimiz haftalarda otomobili bir kez daha ilana koyan Güzel, bu kez muradına erdi.

Araç Şahin meraklılarının yeni gözdesi olacak

İlanı gördükten sonra Güzel’i arayan Bengier, otomobili 45.000 liraya satın aldı. Bengier adına aracı satın almaya Kırıkkale'ye giden HasanAkgül, bu modelde Türkiye’de tek sıfır araç olmasının kendilerini cezbettiğini söyledi. Kilometre yapmaması için Kırıkkale’den Ankara’ya kurtarıcı ile götürülen araç, önümüzdeki günlerde Ticaret ve Yaşam Merkezi’nde (OTONOMİ) Şahin meraklıları ile buluşacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >