Acun Ilıcalı kanalını sattı mı?

Acun Ilıcalı kanalın satışıyla ilgili bir açıklama yapmadı.
Acun Ilıcalı kanalın satışıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Ünlü sunucu Acun Ilıcalı yıllar önce TV 8 kanalını almış ve yayın hayatına yeniden yapılandırarak başlamıştı. Ancak gelen haberlere göre Ilıcalı'nın kriz yaşadığı ve kanalının tüm hisselerini Medical Park Hastaneler Grubu ile anlaşarak sattığı iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ilıcalı, ''Teklifler olduğu doğru ancak sözü edilen yer değil'' diyerek bir açıklama yaptı.

Medical Park Hastaneler Grubu açıklama yaptı

Acun Ilıcalı ile anlaştılar iddiaların karşın Medical Park Hastaneler Grubu açıklama yaptı.

''TV8’in satışına ilişkin haberlerde Medical Park adının geçmesi, tarafımızdan kamuoyuna bilgilendirme yapılması ihtiyacını beraberinde getirmiştir.''

İşte o açıklama;

  • 11.03.2019 tarihinde çeşitli websitelerinde yayınlanan ve daha sonra sosyal medyaya yansıyan TV8’in satışına ilişkin haberlerde Medical Park adının geçmesi, tarafımızdan kamuoyuna bilgilendirme yapılması ihtiyacını beraberinde getirmiştir.
  • Liv Hospital ve Medical Park markalarını bünyesinde bulunduran MLP Sağlık Hizmetleri (MLP Care) olarak; söz konusu haberlerde yer alan TV8’in satışı için Medical Park ile görüşme yapıldığı ve/veya TV8’in Medical Park’a satıldığına ilişkin iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtmek isteriz. Şirketimizin bu konuda herhangi bir girişimi ya da görüşmesinin söz konusu olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız.
  • Saygılarımızla,
  • MLP Care

Görüşme askıya alınmıştı

Acun Ilıcalı'nın son dönemde Türkiye'ye medya yatırımı yapan Azerbaycan merkezli Global Medya Group A.Ş. ile görüştüğü de medya kulislerine yansımıştı. Buna göre, Azeri iş adamları, bir ulusal kanal satın almak için kolları sıvamıştı. Global Medya Group A.Ş. yönetimi, Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV 8'i satın almak için görüşmeler yapmıştı. Acun Ilıcalı satışa sıcak baksa da, Global Medya kanalının borç yükü nedeniyle satış görüşmelerini askıya almıştı.

Acun Ilıcalı kanala 70 milyon dolar ödemişti.
Acun Ilıcalı kanala 70 milyon dolar ödemişti.

Talip çıktı

Azeri sermayesi ile görüşmeler kanalın borç yükü nedeniyle tıkanırken, Acun Ilıcalı'nın medyasına sürpriz bir sektörden talip çıktı. Kanala talip olan Medical Park Hastaneler Grubu'nun, Ilıcalı ile TV 8'deki hisselerinin tamamını satın almak konusunda anlaşma sağladığı iddia edildi. Ayrıca sunucu bu sene Survıvor yarışmasından da istediği reytingi elde edemedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >