'Ağaç Dikme Bayramı' fikrinin mimarından yeni proje: Temiz çevre hareketi

Enes Şahin çevre kirliliğine dikkat çekmek için kampanya başlattı
Enes Şahin çevre kirliliğine dikkat çekmek için kampanya başlattı

● YouTuber Enes Şahin geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından 'Ağaç Dikme Bayramı' kapsamında çağrı yaparak büyük bir farkındalık oluşturdu.

● Şahin'in bu çağrısı karşılıksız kalmadı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da destek gördü.

● YouTuber Şahin, 'Temiz Çevre Hareketi' ile yeni bir kampanya daha başlatarak kirliliğin önüne geçmeyi hedefliyor.

● Başlattığı kampanya hakkında konuşan Enes Şahin, ''Amacımız çevreyi temizleyerek, öncesi ve sonrasına dair karşılaştırma yapmak. Bu sayede oluşan çevre kirliliğinin önüne geçilebilir'' dedi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, piknik sezonu da açıldı. Ailecek yapılan bu piknikler vazgeçilmez olsa da çevre için büyük tehlike oluşturuyor. Bu tehlikelerden birisi de çevrenin kirlenmesi ve doğaya bırakılan zararlı maddelerin yangına neden olması.

'Ağaç Dikme Bayramı' ile ilgili sosyal medyadan çağrı yapan YouTuber Enes Şahin yine bu kapsamda 'Temiz Çevre Hareketi' başlattı.

'Temiz Çevre Hareketi' nedir?

'Çevreyi temiz tutarak sesimizi çıkaralım'

Twitter fenomeni olan Abdi Baktur'la birlikte çalışmalar yapan Enes Şahin, ''Biz çevremizi temiz tutarak sesimizi çıkarıp, farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu başlatmak istediğimiz hareket ile de yeni bir akım oluşacağını düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı. Şahin'in 'Ağaç Dikme Bayramı' fikrine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da destek vermişti.

Fikri beğendiğini belirten Cumhurbaşkanı, paylaşımında, "Bu çok güzel bir fikir Enes. Biz her zaman yemyeşil bir Türkiye için çalıştık, çalışıyoruz. Milli bir ağaçlandırma bayramımızın olması için de ben ve arkadaşlarım her zamanki gibi üzerimize düşeni yapacağız." ifadelerine yer verdi.

'Ağaç Dikme Bayramı' sosyal medyada ses getirmişti

Mikrofesto kanalıyla adını duyuran YouTuber Enes Şahin Twitter hesabından bir çağrıda bulunarak, ''Ağaç dikme bayramı ilan edilsin'' dedi. Şahin'in bu talebine ünlüler de dahil olmak üzere birçok kişi destek verdi. Bu isimlerin arasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de vardı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >