Ajda bardağın Ajda Pekkan ile olan bağlantısı

Ajda Pekkan

Yıllardır kullandığımız Ajda bardaklarının, ünlü sanatçı Ajda Pekkan ile olan bağlantısını biliyor muydunuz?

Ajda bardağı bilmeyeniniz yoktur. İnce belli, dumanı üstünde tutan bir çay bardağı. Yıllardır bu bardağın sanatçı Ajda Pekkan ile bir bağlantısı olup olmadığı merak edilirdi. Gerçekten de böyle midir?

Merak ettiğiniz soruya kesin yanıt veriyor ve bu merakı bitiriyoruz. Ajda bardakları ismini Ajda Pekkan'dan alır.

Peki nasıl diyorsanız; hikayemizi anlatıyoruz.

İşte o hikaye
Sene 1984-1985'i gösteriyor. Ajda Pekkan o dönemde Çengelköy'de oturuyor ve sık sık Beykoz Koruluğu'na giderek yürüyüş yapıyor.

  
Bu yürüyüşlere çıktığı zamanlarda ise yol üstündeki Paşabahçe'ye uğruyor. Buradan evi için alışveriş yapan Ajda Pekkan bir gün mağazanın müdürüne küçük çay bardaklarını göstererek onların büyüklerinin olup olmadığını soruyor.

  
O dönem malum sadece bildiğimiz küçük boy, ince belli çay bardaklarından var piyasada. Her yerde bu bardaklarla demli çaylar içiliyor.

  
Ama Ajda Pekkan'ı bu küçük çay bardakları kesmiyor, bu yüzden irice bir çay bardağı arıyor. Müdür, Ajda Pekkan'ın sorusuna olumsuz cevap veriyor pek tabii. Bunun üzerine Ajda Pekkan, "Peki yapabilir miyiz?" diye soruyor. Müdür "Olabilir, kaç tane istersiniz?" diye soruyor bu sefer. Pekkan, 10-12 tane diye cevap veriyor ancak müdür en az 5 koli yapmaları gerektiğinden bahsediyor.
İşte o hikaye Sene 1984-1985'i gösteriyor. Ajda Pekkan o dönemde Çengelköy'de oturuyor ve sık sık Beykoz Koruluğu'na giderek yürüyüş yapıyor. Bu yürüyüşlere çıktığı zamanlarda ise yol üstündeki Paşabahçe'ye uğruyor. Buradan evi için alışveriş yapan Ajda Pekkan bir gün mağazanın müdürüne küçük çay bardaklarını göstererek onların büyüklerinin olup olmadığını soruyor. O dönem malum sadece bildiğimiz küçük boy, ince belli çay bardaklarından var piyasada. Her yerde bu bardaklarla demli çaylar içiliyor. Ama Ajda Pekkan'ı bu küçük çay bardakları kesmiyor, bu yüzden irice bir çay bardağı arıyor. Müdür, Ajda Pekkan'ın sorusuna olumsuz cevap veriyor pek tabii. Bunun üzerine Ajda Pekkan, "Peki yapabilir miyiz?" diye soruyor. Müdür "Olabilir, kaç tane istersiniz?" diye soruyor bu sefer. Pekkan, 10-12 tane diye cevap veriyor ancak müdür en az 5 koli yapmaları gerektiğinden bahsediyor.
100 tane çay bardağını ne yapacağını önce bir düşünse de sonra eşe dosta dağıtırım diye kabul ediyor Ajda Pekkan. Ve ilk Ajda çay bardakları üretilmeye başlanıyor.

  
Ardından müdürün söz verdiği gibi 100 adet çay bardağı geliyor. İnce belli ama daha büyük çay bardakları... Ajda Pekkan bunları evine gelen giden dostlarına ikram etmeye başladıkça bir anda herkes bu boy çay bardaklarına "Ajda bardağı" demeye başlıyor.
100 tane çay bardağını ne yapacağını önce bir düşünse de sonra eşe dosta dağıtırım diye kabul ediyor Ajda Pekkan. Ve ilk Ajda çay bardakları üretilmeye başlanıyor. Ardından müdürün söz verdiği gibi 100 adet çay bardağı geliyor. İnce belli ama daha büyük çay bardakları... Ajda Pekkan bunları evine gelen giden dostlarına ikram etmeye başladıkça bir anda herkes bu boy çay bardaklarına "Ajda bardağı" demeye başlıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >