Ananasın faydalarını biliyor musunuz?

Ananasın faydaları saymakla bitmiyor.
Ananasın faydaları saymakla bitmiyor.

Ananas sağlıklı dişlerden serbest radikallerin yok edilmesine, antikanser özelliğinden kalp sağlığına kadar birçok açıdan sağlığa faydalıdır.

Ananas, görünüşü itibariyle birçok meyveden farklıdır. Dış kısmı dikenli, yeşil yapraklı , çapraz çizgili ve altın rengindeki görünümüyle diğer meyvelerden ayrılır. Tropikal lezzet içeren ananas yılın bütün mevsimlerinde çarşıda pazarda bulunabilir. Tabii ki güzel görünümü ve tadı yanında sağlık açısından çok faydalı bir meyvedir. peki, ananasın faydalarını biliyor musunuz? Haberimizi sizler için hazırladık.

İşte ananasın faydaları;

Ananas Serbest Radikalleri Önler:

  • Ananas çok zengin bir antioksidan kaynağıdır. Bu serbest radikaller kanser ve kalp hastalıklarına neden olurlar. Antioksidan özelliği sayesinde vücutta dolaşan serbest radikalleri önler ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olurlar.

Ananas Soğuk Algınlıklarına İyi Gelir:

  • Ananas bol miktarda C vitamini ve bromelain içerdiğinden dolayı mikrobik enfeksiyonlara karşı çok etkilidir. Bunun yanında ilaç tedavilerine yardımcı olur, özellikle öksürüğe karşı etkilidir.

Sinüzit, Boğaz Ağrısı, Gut ve Şişkinliklere İyi Gelir:

  • Ananas özellikle sinüziti önleyen bromelain maddesi açısından çok zengin bir meyvedir. Bu madde yardımıyla sinüzitin tedavisinde etkilidir. Bunun yanında gut, boğaz ağrısı ve şişliklere iyi gelir.

Ananas kalp sağlığını korur:

  • Kalp sağlığı için en önemli gıdalar arasındadır. Kalp sağlığını tehdit eden serbest radikallere engel olması yanında kolesterol seviyesini düzenler. Antioksidan özelliğinden dolayı damar hastalıklarından da korur.

Ananas Kanserden Korur:

  • Kanser hastalıklarına neden olan serbest radikalleri engellediğini söylemiştik ama bununla yetinmez ayrıca hücreleri, kanser hücrelerine karşı kuvvetlendirir ve hasar gören hücreleri tedavi eder.

Ananas Sindirim Sistemine Faydalıdır:

  • Genel anlamda diyet lifleri içeren bütün besinler sindirim sistemi sağlığına ciddi anlamda katkı sağlarlar. Ananas da bol miktarda diyet lifi içermektedir, bunun yanında sindirim sisteminin fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi ve olası hastalıklardan korunması için, Bromelian ve C vitamine ile ayrıca destek olur.

Bağırsak kurtlarını Döker:

  • Ananas bir sindirim enzimi olan bromelain içermektedir. Bu özelliğinden dolayı bazı bağırsak kurdu ve parazitlerini dökmede önemli rol oynar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >