Ayla İspanya'da vizyona girdi: İlgi oldukça yüksek

Ayla dünyanın birçok ülkesinden sonra İspanya'da da vizyona girdi.
Ayla dünyanın birçok ülkesinden sonra İspanya'da da vizyona girdi.

Dünyanın birçok ülkesinde gittiği festivallerden ödülle dönen Ayla, İspanya'da da vizyona girdi. Madrid, Barcelona ve Sevilla dahil 23 şehirde aynı anda gösterime giren film İspanyol izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Kore'de başlayıp Türkiye'de devam eden gerçek hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyan film, İspanyolca dublajlı olarak izleyiciyle buluştu.

Yönetmen koltuğuna Can Ulkay'ın üstlendiği filmde, İsmail Hacıoğlu, Kim Seol, Çetin Tekindor, Ali Atay, Murat Yıldırım, Taner Birsel, Altan Erkekli, Meral Çetinkaya, Damla Sönmez, Büşra Develi, Eric Roberts, Lee Kyung-Jin, Sinem Uslu ve Erkan Petekkaya rol aldı.

Ayla filmi oyuncusu Kim Seol
Ayla filmi oyuncusu Kim Seol

Ayla filmi oyuncusu İsmail Hacıoğlu
Ayla filmi oyuncusu İsmail Hacıoğlu

Senaryosu Yiğit Güralp'e ait olan ve gerçek bir hikayeden uyarlanan film, Kore Savaşı sırasında kimsesiz bir şekilde bulduğu 5 yaşındaki bir kızın bakımını üstlenen Astsubay Süleyman Dilbirliği ile Ayla adı verilen kız çocuğunun hikayesini anlatıyor.

Ayla filmi büyük ilgi gördü

Türkiye'de Ekim 2017'de ilk kez izleyiciyle buluşan film,19 Temmuz'da vizyona girdikten sonra İspanyol izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü.

IMDB verilerine göre film, vizyon öncesi yolculuğunda Asian World Film Festival, Cape Town International Film Market and Festival, Palm Springs International Film Festival, Richmond International Film Festival, Sedona International Film Festival ve WorldFest Houston'da en iyi yönetmen, en iyi yabancı film, en iyi kurgu dallarında çok sayıda ödülün sahibi oldu.

Ayla filmi birçok dalda ödül aldı
Ayla filmi birçok dalda ödül aldı

Mustafa Uslu'nun yapımcılığını üstlendiği film, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İngiltere, Hollanda, İsviçre, Katar, Kazakistan, Kırgazistan ve Güney Kore'nin yanı sıra ABD'de de vizyona girmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >