Beş kuruş ödemeden gezip görebileceğiniz İstanbul'daki 10 müze

Hiçbir ücret ödemeden İstanbul’da gezmek istiyorsunuz ama nereye gideceğinizi mi bilemiyorsunuz? O halde tarihi ve sanatsal anlamda ufkunuzu geliştirecek yerleri, size biz söyleyelim...

Mutlaka gezilip görülmesi gereken 10 müzeyi sizlerle paylaşıyoruz.
İstanbul Modern Müzesi

                                    Karaköy sahilde bulunan İstanbul Modern Müzesi; ücretsiz gezilebilecek müzelerden sadece biri. Perşembe günleri ücretsiz olarak ziyarete açık olan müzede hem sanatsal sergileri gezebilir hem de muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
İstanbul Modern Müzesi Karaköy sahilde bulunan İstanbul Modern Müzesi; ücretsiz gezilebilecek müzelerden sadece biri. Perşembe günleri ücretsiz olarak ziyarete açık olan müzede hem sanatsal sergileri gezebilir hem de muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.
Salt Beyoğlu ve Salt Galata

                                    İstanbul'un en yeni müzelerinden olan Salt müzesi; iç ve dış dizaynı ve modern sanat eserleriyle ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.
Salt Beyoğlu ve Salt Galata İstanbul'un en yeni müzelerinden olan Salt müzesi; iç ve dış dizaynı ve modern sanat eserleriyle ziyaretçilerin dikkatini çekiyor.
Osmanlı Bankası Müzesi

                                    Osmanlı Bankası Müzesi; ücretsiz gezilebilecek bir başka müze. Salt Galata ile aynı binada bulunan Osmanlı Bankası Müzesi, Osmanlı Devleti'nin ekonomik ve bankacılık geçmişi hakkında sizlere bilgi vermeyi hedefliyor.
Osmanlı Bankası Müzesi Osmanlı Bankası Müzesi; ücretsiz gezilebilecek bir başka müze. Salt Galata ile aynı binada bulunan Osmanlı Bankası Müzesi, Osmanlı Devleti'nin ekonomik ve bankacılık geçmişi hakkında sizlere bilgi vermeyi hedefliyor.
Sabancı Müzesi
Sabancı Müzesi
Türkiye İş Bankası Müzesi

                                    Türkiye İş Bankası Müzesi; Sirkeci'de bulunuyor. Müzede İş Bankası'nın kuruluşundan bugüne önemli belgeleri inceleyebilirsiniz. Pazartesi hariç haftanın her günü müzeyi ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.
Türkiye İş Bankası Müzesi Türkiye İş Bankası Müzesi; Sirkeci'de bulunuyor. Müzede İş Bankası'nın kuruluşundan bugüne önemli belgeleri inceleyebilirsiniz. Pazartesi hariç haftanın her günü müzeyi ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.
Pera Müzesi

                                    Beyoğlu'nda gidebileceğiniz bir başka Müze Pera Müzesi; 18:00-22:00 arası ücretsiz olarak kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Engelliler ve refakatçileri ve 12 yaş altı çocuklar müzeyi her daim ücretiz olarak gezebiliyor.
Pera Müzesi Beyoğlu'nda gidebileceğiniz bir başka Müze Pera Müzesi; 18:00-22:00 arası ücretsiz olarak kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Engelliler ve refakatçileri ve 12 yaş altı çocuklar müzeyi her daim ücretiz olarak gezebiliyor.
Orhan Kemal Müzesi

                                    Orhan Kemal Müzesi; Cihangir'de ünlü yazarımızın eşyalarını ve kitaplarını görebileceğiniz ve hafta içi her gün ücretsiz olarak gezebileceğiniz güzel bir seçenek.
Orhan Kemal Müzesi Orhan Kemal Müzesi; Cihangir'de ünlü yazarımızın eşyalarını ve kitaplarını görebileceğiniz ve hafta içi her gün ücretsiz olarak gezebileceğiniz güzel bir seçenek.
İstanbul Deniz Müzesi

                                    İstanbul'un en güzel semtlerinden Beşiktaş'ta olan İstanbul Deniz Müzesi; öğrenciler müzeyi ücretsiz gezebilirken diğer ziyaretçiler için ise 6,5 lira gibi cüzi bir miktarla gezerek ülkemizin denizcilik tarihiyle ilgili güzel bilgiler edinebiliyor.
İstanbul Deniz Müzesi İstanbul'un en güzel semtlerinden Beşiktaş'ta olan İstanbul Deniz Müzesi; öğrenciler müzeyi ücretsiz gezebilirken diğer ziyaretçiler için ise 6,5 lira gibi cüzi bir miktarla gezerek ülkemizin denizcilik tarihiyle ilgili güzel bilgiler edinebiliyor.
Sait Faik Abasıyanık Müzesi

                                    Kabataş ve Kadıköy'den kolaylıkla ulaşılabilecek yerde Burgazada'da olan Sait Faik Abasıyanık Müzesi; ünlü yazarın hayatıyla ilgili tarihi eserleri ziyaretçilerine sunuyor.
Sait Faik Abasıyanık Müzesi Kabataş ve Kadıköy'den kolaylıkla ulaşılabilecek yerde Burgazada'da olan Sait Faik Abasıyanık Müzesi; ünlü yazarın hayatıyla ilgili tarihi eserleri ziyaretçilerine sunuyor.
Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi

                                    Küçükçekmece'de olan Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi; haftasonları ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Müzede çok sayıda klasik otomobili görebilir ve bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Güzel bir haftasonu geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği güzel bir müze.
Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi Küçükçekmece'de olan Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi; haftasonları ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Müzede çok sayıda klasik otomobili görebilir ve bol bol fotoğraf çektirebilirsiniz. Güzel bir haftasonu geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği güzel bir müze.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >