Bildiğiniz aspirinin cilt sağlığından çiçek bakımına kadar bilmediğiniz faydaları

Neredeyse her evde bulunan aspirinin ateş düşürücü ağrı kesici özelliklerinin yanı sıra, bilinmeyen çok sayıda marifeti var.

Aspirin deyip geçmeyin; hem ucuz hem bulunması kolay bu ilacın marifetleri büyük. İşte aspirinin bilinmeyen faydaları!
Akne tedavisinde kullanılır

                                    2 aspirini ezip limon suyuyla karıştırdıktan sonra, aknelerinizin üzerine uygulayın. Özellikle güneşe çıkmadan önce bu karışımı yapabilirsiniz.
Akne tedavisinde kullanılır 2 aspirini ezip limon suyuyla karıştırdıktan sonra, aknelerinizin üzerine uygulayın. Özellikle güneşe çıkmadan önce bu karışımı yapabilirsiniz.
Böcek ısırıklarına ağrısız çözüm

                                    Böcek ya da sinek ısırıklarından sonra acıyan ya da ağrıyan bölgeye ezilmiş ve hafif suyla ıslatılmış aspirin uygulayabilirsiniz.
Böcek ısırıklarına ağrısız çözüm Böcek ya da sinek ısırıklarından sonra acıyan ya da ağrıyan bölgeye ezilmiş ve hafif suyla ıslatılmış aspirin uygulayabilirsiniz.
Cilt lekelerini ortadan kaldırır

                                    3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı bal ve birkaç aspirini ezip karıştırın. Var olan karışımı yüzünüze maske yapıp 15 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz.
Cilt lekelerini ortadan kaldırır 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı bal ve birkaç aspirini ezip karıştırın. Var olan karışımı yüzünüze maske yapıp 15 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz.
Kepeğe etkili çözüm 

                                    Özellikle erkeklerin saç düşmanı kepek sorununu çözmek, şimdi çok kalay. Şampuanınızın içine 2 adet ezilmiş aspirin karıştırın, bütün kepeklerden kurtulun.
Kepeğe etkili çözüm Özellikle erkeklerin saç düşmanı kepek sorununu çözmek, şimdi çok kalay. Şampuanınızın içine 2 adet ezilmiş aspirin karıştırın, bütün kepeklerden kurtulun.
Hassas ciltlerin ilacı aspirinde

                                    Özellikle yağlı ya da hassas bir cildiniz varsa, birkaç aspirini ezip suyla karıştırdıktan sonra cildinize maske yapabilirsiniz. Aspirin maskesi, hassas cildinizdeki yağı kurutmanın en doğal yolu.
Hassas ciltlerin ilacı aspirinde Özellikle yağlı ya da hassas bir cildiniz varsa, birkaç aspirini ezip suyla karıştırdıktan sonra cildinize maske yapabilirsiniz. Aspirin maskesi, hassas cildinizdeki yağı kurutmanın en doğal yolu.
Ayak bakımında etkili

                                    7 adet aspirini ezin ve içerisine yarım çorba kaşığı limon suyu ekleyip bir karışım oluşturun. Bu karışımı direkt ayağınıza ve tabanlarınıza uygulayın. Ardından ayaklarınızı sıcak bir örtü ile örtüp bekleyin. 10 dakika gibi bir süre bekledikten sonra, ayaklarınızın yumuşacık olduğunu fark edeceksiniz.
Ayak bakımında etkili 7 adet aspirini ezin ve içerisine yarım çorba kaşığı limon suyu ekleyip bir karışım oluşturun. Bu karışımı direkt ayağınıza ve tabanlarınıza uygulayın. Ardından ayaklarınızı sıcak bir örtü ile örtüp bekleyin. 10 dakika gibi bir süre bekledikten sonra, ayaklarınızın yumuşacık olduğunu fark edeceksiniz.
Sağlıklı ve parlak saçların sırrı

                                    Sağlıklı ve parlak saçlar için, ılık bir bardak su içinde aspirin atıp bekleyin. Ardından saçlarınızı o su ile yıkayın ve 15 dakika durulamayın. Farkı göreceksiniz.
Sağlıklı ve parlak saçların sırrı Sağlıklı ve parlak saçlar için, ılık bir bardak su içinde aspirin atıp bekleyin. Ardından saçlarınızı o su ile yıkayın ve 15 dakika durulamayın. Farkı göreceksiniz.
Kıyafetlerdeki ter lekelerini yok eder

                                    Lekelerinden kurtulamadığınız kıyafetleri yıkamadan bir gece önce, içinde aspirin eritilmiş ılık suda bekletin. Ardından normal derecede makinede yıkayın.
Kıyafetlerdeki ter lekelerini yok eder Lekelerinden kurtulamadığınız kıyafetleri yıkamadan bir gece önce, içinde aspirin eritilmiş ılık suda bekletin. Ardından normal derecede makinede yıkayın.
Banyodaki sabun lekelerinden kurtulmanın yolu aspirin

                                    5 adet aspirini ezip suya karıştırın ve temizlemek istediğiniz bölgeye uygulayın. Bir süre bekledikten sonra bir bez yardımıyla silip suyla durulayın.
Banyodaki sabun lekelerinden kurtulmanın yolu aspirin 5 adet aspirini ezip suya karıştırın ve temizlemek istediğiniz bölgeye uygulayın. Bir süre bekledikten sonra bir bez yardımıyla silip suyla durulayın.
Çiçeklerin ömrünü uzatır
Vazodaki çiçek suyunun içine 1 ya da 2 tane ezilmiş aspirin atarak çiçeklerinizin ömrünü uzatabilirsiniz.
Çiçeklerin ömrünü uzatır Vazodaki çiçek suyunun içine 1 ya da 2 tane ezilmiş aspirin atarak çiçeklerinizin ömrünü uzatabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >