Bir fotoğrafçının objektifine yansıyanlar: Soyu tükenmekte olan kabileler

Ünlü fotoğrafçı Jimmy Nelson, dünyanın dört bir yanından derlediği fotoğrafları kısa bir film olarak yayınladı.
Ünlü fotoğrafçı Jimmy Nelson, dünyanın dört bir yanından derlediği fotoğrafları kısa bir film olarak yayınladı.

Ünlü fotoğrafçı Jimmy Nelson, nesli tükenmekte olan kabileleri fotoğrafladığı kısa filmi Blink. And They're Gone'ı 2018'in sonunda yayınlamıştı. Bu projenin farkındalık adına bir başlangıç olduğunu belirten Nelson, insanlığın derinliği için bu kültürlerin korunması gerektiğini de ekledi.

Blink. And They're Gone adlı bu fotoğraf odaklı kısa film, nesli tükenmekte olan kabileleri ve onların yaşam tarzlarını koruma amacıyla hiç görülmemiş görüntülerini sunuyor.

Popüler fotoğrafçı Jimmy Nelson, pazarlama ve iletişim ajansı JWT India ve reklam ajansı J. Walter Thompson Amsterdam ile birlikte çalışarak dünya çapında 36 topluluğun 1.500 fotoğrafını çekerek bu kısa filmi ortaya çıkardı.

Jimmy Nelson'ın bahsi geçen kısa filmini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz

Hindistan'ın Sadhus kabilesini

                                    
                                    Yok olma riskiyle karşı karşıya olan etnik grupları fotoğraflayan ve oldukça uzun bir süredir bu proje üzerinde çalışan Jimmy Nelson, çektiği fotoğrafları kendi internet sitesi üzerinden satışa sunuyor.
Hindistan'ın Sadhus kabilesini Yok olma riskiyle karşı karşıya olan etnik grupları fotoğraflayan ve oldukça uzun bir süredir bu proje üzerinde çalışan Jimmy Nelson, çektiği fotoğrafları kendi internet sitesi üzerinden satışa sunuyor.
Çad'ın Wodaabe kabilesini

                                    
                                    Nelson, yerli halkların kimliklerinin, insan kültürünün en değerli varlıkları olduğunu da söyledi. Ünlü fotoğrafçı, bu geleneklerin korunamaması durumunda insanlığa dair birçok şeyin kaybedileceğini düşünüyor.
Çad'ın Wodaabe kabilesini Nelson, yerli halkların kimliklerinin, insan kültürünün en değerli varlıkları olduğunu da söyledi. Ünlü fotoğrafçı, bu geleneklerin korunamaması durumunda insanlığa dair birçok şeyin kaybedileceğini düşünüyor.
Moğolistan'ın Kazakları

                                    
                                    Aslında Blink. And They're Gone, büyük bir kampanyanın başlangıcı niteliğini taşıyacak. Jimmy Nelson, 2019 yılı içerisinde yerli kültürlere karşı olan farkındalığı artırmak için ajanslarla bir araya geleceğini açıkladı. Bu sayede bahsi geçen kısa film gibi birçok projeye yakın zamanda tanıklık edebiliriz.
Moğolistan'ın Kazakları Aslında Blink. And They're Gone, büyük bir kampanyanın başlangıcı niteliğini taşıyacak. Jimmy Nelson, 2019 yılı içerisinde yerli kültürlere karşı olan farkındalığı artırmak için ajanslarla bir araya geleceğini açıkladı. Bu sayede bahsi geçen kısa film gibi birçok projeye yakın zamanda tanıklık edebiliriz.
Papua Yeni Gine'den Huli Wigmen kabilesi

                                    
                                    Jimmy Nelson’ın 30 yılı aşkın bir süredir yaptığı gezilerde çektiği 100 bin görsel arasından seçilerek ortaya çıkarılan filmin düzenlenme aşaması da oldukça uzun. 90 günlük bir post prodüksiyon sürecinin ardından hazırlanan film; Papua Yeni Gine’den Huli Wigmen, Moğolistan Kazakları, Hindistan’dan Sadhus ve Nijerya’dan Çad’dan Wodaabe gibi 36 farklı etnik grubun kendilerine özgü yaşamını gözler önüne seriyor.
Papua Yeni Gine'den Huli Wigmen kabilesi Jimmy Nelson’ın 30 yılı aşkın bir süredir yaptığı gezilerde çektiği 100 bin görsel arasından seçilerek ortaya çıkarılan filmin düzenlenme aşaması da oldukça uzun. 90 günlük bir post prodüksiyon sürecinin ardından hazırlanan film; Papua Yeni Gine’den Huli Wigmen, Moğolistan Kazakları, Hindistan’dan Sadhus ve Nijerya’dan Çad’dan Wodaabe gibi 36 farklı etnik grubun kendilerine özgü yaşamını gözler önüne seriyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / BİGUMİGU