Cem Yılmaz bu sefer güldürmedi: Karakomik Filmler gişeye takıldı

Karakomik Filmer
Karakomik Filmer

● Cem Yılmaz'ın geçtiğimiz günlerde gösterime giren son filmi 'Karakomik Filmler' açılış gişesiyle hayal kırıklığına uğradı.

Box Office'in açıkladığı gişe rakamlarına göre film, ilk üç gününde 276.086 kişi tarafından izlendi.

● Bu gişe rakamlarına göre Karakomik Filmler Cem Yılmaz'ın yaptığı ve oynadığı filmler arasından 'Hokkabaz'dan sonra en kötü açılış yapan ikinci film oldu.

● Yılmaz, ilk kez bir seansta 2 farklı film birden vizyona sokarak konsept olarak oldukça cesur bir hareket yapmış olsa da bu farklılık eleştirmenler tarafından ''gişe rakamlarını etkiledi'' olarak yorumlandı.

Sinema sezonunun açılmasıyla birlikte birbirinden başarılı yapımlar peşi sıra vizyona girmeye başladı. Beyaz perdede yaşanan yoğunluk film değerlendirmelerine de hız kazandırdı.

Bu sezon içerisinde Türk izleyicilerin merakla beklediği yerli yapımların başında da farklı bir konseptle seyirci karşısına çıkan Cem Yılmaz yapımı film Karakomik Filmler oldu. Film, 18 Ekim'de vizyona girmesinin ardından sinemaseverler ve eleştirmenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fakat bu ilgi gişe rakamlarına olumlu yansımadı. Nitekim Box Office'in açıkladığı açılış haftası istatistiklerine göre Karakomik Filmler, ilk 3 gününde bekleneni veremedi.

2 film bir arada olmadı

Cem Yılmaz, KarakomikFilmler'le birlikte daha önce Türk sinemalarında denenmemiş bir konseptle seyirci karşısına çıktı. Bir sinema seansında 2 ayrı film yayınlayan başarılı yapımcı, yaptığı diğer filmlere kıyasla sessiz bir giriş yaptı. Sinemada farklı şeyler denemekten kaçınmayan Yılmaz'ın '2 film bir arada' formatı seyirciler ve eleştirmenler tarafından istenilen seviyede görülmedi. Bu memnuniyetsizlik de gişeye yansımış gözüküyor.

İki arada ve Kaçamak Cem Yılmaz'ın bir seansta iki farklı hikayenin anlatıldığı yeni filmleri
İki arada ve Kaçamak Cem Yılmaz'ın bir seansta iki farklı hikayenin anlatıldığı yeni filmleri

En kötü 2. Cem Yılmaz filmi oldu

Cem Yılmaz filmleri göz önüne alındığında en kötü açılış yapan 2. film oldu. Filmi izleyen kişi sayısı açılışta 276.086’da kalırken Karakomik Filmler, yalnızca Hokkabaz filmini geride bırakabildi.

Cem Yılmaz’ın A.R.O.G filmi açılış haftasında 816 binden fazla biletli seyirci tarafından izlenirken Pek Yakında filmi 398 bin, Ali Baba ve 7 Cüceler ise 539 bin seyirci tarafından izlendi.

Genel itibariyle sosyal medya ve köşe yazılarına bakıldığında seyirciler ve eleştirmenler, iki farklı filmi bir arada görmeyi normal karşılamamış gözüküyor. 'Kara Mizah' türünde işlenen filmin hikayesi de seyircilere yabancı gelmiş olacak ki izleyiciler bazı espirilerin havada kaldığı kanaatinde.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >