Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu'nun filmi 25 Ekim'de vizyona giriyor

Naim Süleymanoğlu
Naim Süleymanoğlu

● Spor kariyerinde 47 dünya rekoru, 3 Olimpiyat altın madalyası, 6 Avrupa Şampiyonluğu ile 7 Dünya Şampiyonluğu sığdıran usta halterci Naim Süleymanoğlu'nun hayatı film oldu.

● Filmin yapımcılığını son dönemde birçok ünlü ismin hayat hikayesini beyaz perdeye aktaran Mustafa Uslu üstleniyor.

● Tüm zamanların en iyi haltercisi olarak gösterilen Naim Süleymanoğlu'nun hayatını anlatan filmin vizyona gireceği tarih ise 25 Ekim 2019.

Dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran, gururumuz efsane halterci Naim Süleymanoğlu‘nun hayatı beyaz perdeye aktarılıyor. Dijital Sanatlar Yapımevi aracılığıyla Özer Fevzioğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosunu Barış Pirhasan yazdı. Ayla ve Müslüm’ün yapımcısı Mustafa Uslu, filmin yine unutulmazlar listesinde yer alacağından emin. Filmde Süleymanoğlu’nu canlandıracak isim ise Hayat Van Eck. İlk fragmanının yayınlandığı filmin, 25 Ekim 2019’da vizyona gireceği duyuruldu.

Naim Süleymanoğlu'nun yaşamını anlatan 'Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu', filmine özel hazırlanan 'Naim' şarkısı internette yayımlandı. Rap müziğin sevilen isimlerinden Eypio'nun söz ve müziğini yaptığı şarkının klibi, çekimleri halen devam eden filmden görüntüler eklenerek tamamlandı. Şarkı sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Naim Süleymanoğlu Kimdir?

Naim Süleymanoğlu, 23 Ocak 1967 tarihinde Bulgaristan’da doğdu. 9 yaşındayken haltere başlayan sporcu, 1982 Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda iki altın madalya kazandı. Üç Olimpiyat Şampiyonluğu, yedi Dünya Şampiyonluğu, altı Avrupa Şampiyonluğu kazandı. Olimpiyat alanında Türkiye’ye güreş dışında ilk altın madalya kazandıran sporcudur. 1922 yılında Uluslararası Halter Basın Komisyonu Naim Süleymanoğlu’nu “Dünyanın En İyi Sporcusu” seçti. 50 yaşında karaciğer yetmezliğinden kaybettiğimiz “Yüzyılın Sporcusu” unvanına sahip milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun filmini tüm sevenleri ve gurur duyanları olarak merakla bekliyoruz…

Bulgaristan’daki baskılardan kurtulmak ve Türkiye adına müsabakalara katılmak için 1986’da Türk Büyükelçiliğine sığınarak, iltica etti. Dönemin başbakanı Turgut Özal ve ilgili birimlerin başarılı operasyonuyla Türkiye’ye getirildi

Naim Süleymanoğlu, TRT Arsiv
Naim Süleymanoğlu, TRT Arsiv

1988 Seul Olimpiyatları’na Türkiye adına katılabilmesi için Türk hükümetince Bulgaristan’a 1 milyon dolar ödenerek, gerekli izin alındı. O tarihten itibaren Naim Süleymanoğlu, şampiyonalara milli mayoyla katıldı

  • Mustafa Uslu: “Ülkemizde Naim Süleymanoğlu’nun hayatı gibi anlatılmaya değer, unutulmaması gereken, gelecek kuşaklara aktarılması şart olan o kadar değerli hayatlar var ki! Çok güzel ve etkileyici bir film olacak, Naim Süleymanoğlu bu kez sinemada rekor kıracak diye düşünüyorum.”


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >