Ceza'nın yaptığı el hareketinin Yeni Zelanda ile ilgisi ne?

Ceza Yeni Zelanda'daki saldırgan ile aynı hareketi yapınca eleştirilerin hedefi oldu.
Ceza Yeni Zelanda'daki saldırgan ile aynı hareketi yapınca eleştirilerin hedefi oldu.

Yeni Zelanda'daki 50 Müslüman'ın öldürüldüğü terör saldırısını yapan terörist yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemede el işareti yapmıştı. Bu işaret beyaz ırkın üstünlüğünü savunan, ırkçılığı ifade eden bir işaretti. Rapçı Ceza, Mercedes-Benz Fashion Week'te podyuma çıktı. Yürüyüş sırasında teröristin el hareketinin aynısını yapan Ceza tepki alınca ''Yanlış anlaşıldım'' dedi.

Yeni Zelanda'da iki camiye saldırıp 50 kişiyi şehit eden 28 yaşındaki terörist Brenton Tarrant, mahkemeye çıkarıldı. Suçlamalara tepki göstermeyen cani, ilk duruşmada beyaz ırkın üstünlüğünü simgeleyen bir el işareti yaptı. Terörist Tarrant’ın, 5 Nisan'a kadar gözaltında tutulmasına hükmedildi. Bu işaretin aynısını yapan Ceza ise tepkilerin odağı oldu.

'Yanlış anlaşıldım'

Ünlü Rapçı Ceza, bu yıl 13. kez düzenlenen Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul'un podyumunda konuk olarak yürüdü. Burada yaptığı işaret Yeni Zelanda'daki terör olayındaki teröristin yaptığı işarete benzetilen Ceza, barış yanlısı olduğunu ve bu işaretin yanlış anlaşıldığını açıkladı.

Ceza'nın yaptığı o hareket.
Ceza'nın yaptığı o hareket.

Sosyal medyadan açıklama yaptı

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >